Foto van een politieauto.

Taxichauffeur geen verdachte meer in ontsnapping tbs’ers

Close-up van een politieauto. Foto ter illustratie.Foto: iStock / Livinus

De taxichauffeur die zondag werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontsnapping van twee tbs’ers  is weer op vrije voeten gesteld. Hij is buiten zijn handelen om terechtgekomen in een situatie waarbij uiteindelijk één van de ontsnapte mannen om het leven kwam.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft maandag in het NOS Radio 1 Journaal bevestigd dat e taxichauffeur geen verdachte meer is. “Uit onderzoek is gebleken dat hij er niks mee te maken heeft gehad. Er is een taxi besteld en hij kwam daardoor in deze situatie terecht”, aldus de woordvoerder.

Zondag ontsnapten twee mannen tot tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal. Aan het eind van de middag bedreigden ze een medewerker met een vuurwapen en mes. Eenmaal buiten de kliniek hebben ze een taxi aangehouden. Na een achtervolging door de politie werden de taxi hoogte van Kesteren op de A15 gestopt, waarna de mannen naar een nabijgelegen bedrijventerrein vluchtten. Daar ontstond een vuurgevecht waarbij één van de ontsnapte mannen om het leven kwam.

Verkeerde plek en tijd

Naar aanleiding van het vooral werd ook de taxichauffeur aangehouden. Uit onderzoek is dus gebleken dat hij niets met de kwestie te maken had en gewoon op de verkeerde tijd op de verkeerde plek was. De kliniek gaat zelf onderzoeken hoe de twee mannen aan een vuurwapen konden komen. Ook justitie zal daar onderzoek naar doen. “We gaan alle feiten op een rij zetten en willen de onderste steen boven hebben”, aldus de OM-woordvoerder.

Bron: ANP

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.