Burgemeester Den Haag verbiedt demonstratie taxichauffeurs

De demonstratie die taxichauffeurs dinsdag op het Malieveld wilden houden, gaat niet door. Burgemeester  Johan Remkes van Den Haag heeft het protest verboden omdat hier geen toestemming voor is gevraagd bij de gemeente. Ook is niet duidelijk wie de actie wil organiseren.

De afgelopen dagen gingen er geluiden op dat taxichauffeurs wilden gaan protesteren op het Malieveld omdat ze zich niet gesteund voelen door de overheidsmaatregelen om de financiele gevolgen van de coronacrisis te beperken. In appgroepen en op social media riepen de chauffeurs elkaar op om dinsdag om 14.00 uur op het Malieveld te verzamelen en daar hun ongenoegen kenbaar te maken. Om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen zouden alle deelnemers tijdens het protest in hun auto blijven.

Geen organisator of aanspreekpunt

Burgemeester Remkes van Den Haag zet nu echter een streep door deze plannen. Er is geen toestemming voor de demonstratie gevraagd, wat wel moet gebeuren. Bovendien is er niet één persoon of partij die de demonstratie organiseert of als aanspreekpunt kan dienen voor de gemeente. Het besluit om het protest te verbieden heeft niets met de voorgenomen inhoud ervan te maken. Er is volgens de burgemeester gewoon te veel onduidelijk om de demonstratie in deze toch al uitdagende tijden door te laten gaan. Toch gaan lijkt niet aan te raden: “Indien nodig zal er handhavend worden opgetreden”, belooft de gemeente Den Haag in een verklaring.

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Burgemeester Den Haag verbiedt demonstratie taxichauffeurs”

Ko Groene|30.03.20|18:53

en weer die vieze vvd er remkes wat hij in groningen niet voor elkaar kreeg doet hij in den haag

Arnoud van Stiphout|01.04.20|15:43

Hallo, dit treft het hele land, heel de wereld. De chauffeurs hadden beter een actie kunnen organiseren door bijv. bezoek patiënten naar het ziekenhuis te vervoeren en terug, omdat er nu veel minder OV is. Daar hadden ze goodwill mee kunnen kweken ipv. weer negatief in het nieuws komen. Sterkte allemaal !!

Dennis Houtman|03.04.20|17:58

Arnoud van Stiphout. dat werk word gedaan door de (grotere) taxibedrijven, in opdracht van de zorgverzekeraars. wat zij/wij altijd al doen