Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Taxi met vier inzittenden belandt in water

Daklicht. Foto ter illustratie.Foto: ProMedia

Langs de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen is afgelopen weekend een taxi met vier inzittenden op zijn dak in het water geraakt. Twee van de inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Alles wijst erop dat de bestuurder van het voertuig de macht over het stuur is verloren, waarna de taxi op zijn dak in het water langs de A2 belandde. Dat meldt RTV Utrecht. Getuigen van het incident belden de hulpdiensten die ook massaal op het ongeval afkwamen. De vier mensen die zich in de taxi bevonden, konden allemaal op eigen kracht uit het voertuig komen. Twee van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hen gaat.

In principe één passagier

Los van het feit dat het om een opmerkelijk ongeval gaat, valt ook op dat de taxi vier inzittenden had. Vanwege het coronavirus mag vervoer met een taxi alleen als er geen andere mogelijkheden zijn. Bovendien is er door KNV, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het RIVM een protocol afgesproken voor veilig taxivervoer zolang het virus rondwaart. Zo mag er in principe maar één passagier mee, tenzij het om leden van hetzelfde gezin gaat. Ook moet er tenminste 1,5 meter afstand zijn tussen taxichauffeur en inzittende(n) of moet er een fysieke afscheiding tussen hen zijn. Het is niet duidelijk of er in dit geval leden van hetzelfde gezin aan boord waren en of aan alle eisen voor veilig taxivervoer met het oog op het coronavirus is voldaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi met vier inzittenden belandt in water | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Taxi met vier inzittenden belandt in water

Daklicht. Foto ter illustratie.Foto: ProMedia

Langs de A2 tussen Breukelen en Vinkeveen is afgelopen weekend een taxi met vier inzittenden op zijn dak in het water geraakt. Twee van de inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Alles wijst erop dat de bestuurder van het voertuig de macht over het stuur is verloren, waarna de taxi op zijn dak in het water langs de A2 belandde. Dat meldt RTV Utrecht. Getuigen van het incident belden de hulpdiensten die ook massaal op het ongeval afkwamen. De vier mensen die zich in de taxi bevonden, konden allemaal op eigen kracht uit het voertuig komen. Twee van hen moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hen gaat.

In principe één passagier

Los van het feit dat het om een opmerkelijk ongeval gaat, valt ook op dat de taxi vier inzittenden had. Vanwege het coronavirus mag vervoer met een taxi alleen als er geen andere mogelijkheden zijn. Bovendien is er door KNV, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het RIVM een protocol afgesproken voor veilig taxivervoer zolang het virus rondwaart. Zo mag er in principe maar één passagier mee, tenzij het om leden van hetzelfde gezin gaat. Ook moet er tenminste 1,5 meter afstand zijn tussen taxichauffeur en inzittende(n) of moet er een fysieke afscheiding tussen hen zijn. Het is niet duidelijk of er in dit geval leden van hetzelfde gezin aan boord waren en of aan alle eisen voor veilig taxivervoer met het oog op het coronavirus is voldaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.