Politie

Passagier vernielt taxi en bedreigt taxichauffeur

De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden die een taxichauffeur bedreigde, de auto vernielde en uiteindelijk een politieagent mishandelde. Het ging om een passagier die weigerde voor de taxi te betalen en zich daarbij agressief gedroeg.

De taxichauffeur belde om 15.10 uur de politie in Heino, omdat hij werd bedreigd en zijn auto werd vernield. Bij aankomst van de politie, bleek de taxipassagier duidelijk gedronken te hebben. De politie sprak hem aan op de problemen, waarna hij zich agressie richtte tegen de agenten.

Pepperspray

De politie probeerde de beschonken man aan te houden, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hij uitte bedreigingen en sloeg een agent hard op het achterhoofd met zijn gebalde vuist. De dader wist zelfs een wapenstok in handen te krijgen. Uiteindelijk zette de politie pepperspray in tegen de 63-jarige man Zwartsluis.

Op het bureau heeft de taxichauffeur aangifte gedaan van de vernielingen en van de bedreiging. De agenten hebben ook aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.