Rechtbank

Boete voor ‘eenvoudige mishandeling’ taxichauffeur

Een man die in 2018 een taxichauffeur mishandelde in Berkel-Enschot, heeft daarvoor een boete van 300 euro opgelegd gekregen. De helft van die boete is voorwaardelijk. Ook moet hij de taxichauffeur een schadevergoeding van 100 euro betalen.

Bij het incident op het terrein van een tankstation waren twee passagiers betrokken. Zij meldden zich destijds bij de politie nadat die camerabeelden van de mishandeling had verspreid, meldt het Brabants Dagblad. Er ontstond een discussie over de gemaakte prijsafspraak en de plek waar de twee passagiers werden afgezet. De discussie sleepte voort en de taxichauffeur zou hebben geprobeerd om ‘versterking’ op te roepen. Een van de passagiers gooide daarop de deur van de taxi dicht, waarbij het been van de chauffeur klem kwam te zitten.

Wel of niet geslagen?

Er zou daarna ook geslagen zijn, maar dat sprak de 37-jarige man die in deze zaak terechtstond tegen. Meer dan een beetje en duwen en dreigen zou er niet hebben plaatsgevonden. Maar op de camerabeelden die de politie verspreidde was volgens de rechter duidelijk een slaande beweging te zien. De man stelt dat het om zijn linkerarm ging en dat hij daar weinig mee kan, laat staan iemand anders slaan. Ook zouden hij en zijn vriend bij het weglopen nog tegen elkaar hebben gezegd dat het goed was dat ze niet hadden geslagen.

Het feit dat de twee ieder zo’n tien bier achter de kiezen hadden, maakt dat de rechter moeite heeft met hun verklaring. Maar van openlijke geweldpleging is volgens de rechter ook weer geen sprake, wel van eenvoudige mishandeling. De zwaaiende beweging met de arm wordt als klap gezien en dat komt hem op de genoemde straf te staan.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.