Politiewagen

Taxichauffeur bedreigd met steekwapen

In Amsterdam is afgelopen weekend een taxichauffeur bedreigd met een steekwapen. Bij de aanhouding van de verdachte is door de politie een waarschuwingsschot gelost.

Op zondagochtend rond 06.30 uur liet de taxichauffeur een man instappen. Deze trok al snel een steekwapen en bedreigde de taxichauffeur. Deze wist snel uit te stappen en alarmeerde de politie, waarna zijn bedreiger er snel vandoor ging. Dat meldt AT5.

Vlakbij aangetroffen

Ver kwam de man niet: het incident vond plaats in de Bilderdijkstraat en een paar honderd meter verderop, in de De Clerqstraat, werd de man door de politie aangetroffen. Er was wel een waarschuwingsschot voor nodig om zijn medewerking te verkrijgen en hem aan te houden.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.