Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Mogelijk tbs voor ontvoerder taxichauffeuse

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia

Een man die vorig jaar een taxichauffeuse dwong om van Eindhoven naar Amsterdam te rijden, loopt het risico daarvoor tbs opgelegd te krijgen. Het Pieter Baan Centrum heeft de man onderzocht en adviseert tbs met dwangverpleging.

Het PBC is niet de enige instelling die de man heeft onderzocht, maar wel de partij die met het meest verstrekkende advies komt. De officier van justitie in deze zaak heeft al laten weten dat hij die maatregel ook zal eisen, zo meldt het Brabants Dagblad.

De 37-jarige Eindhovenaar wordt ervan verdacht in de zomer van 2019 een taxi met vrouwelijke bestuurder te hebben besteld en haar vervolgens gedwongen te hebben om naar Amsterdam te rijden. Hij zou haar hebben bedreigd door te zeggen dat hij kogels had en eenmaal in Amsterdam stal hij haar portemonnee.

Jaar in voorarrest

In een zitting vooraf ontkende de advocaat van de man het verhaal, iets wat hij vervolgens zelf ook deed. Dat laatste gebeurde middels een videoverbinding vanuit de gevangenis waar hij sinds het incident in voorarrest zit. Zijn advocaat vroeg om beëindiging van dat voorarrest omdat de uiteindelijke straf volgens hem nooit langer kan uitvallen dan de tijd die nu al is uitgezeten. De officier van justitie zegt in de rechtszaak met bewijs te zullen komen dat er wel degelijk sprake was van ontvoering. Naast tbs met dwangverpleging zal hij een stevige celstraf eisen. De rechtbank gaat ook van een zware straf uit de man moet dus in voorarrest blijven tot de rechtszaak dient, halverwege november.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.