Politie-auto

Zes taxichauffeurs onder invloed aangehouden in Amsterdam

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Afgelopen weekend vonden er diverse opmerkelijke incidenten plaats in de taximarkt. Bij een politiecontrole in Amsterdam werden zes taxichauffeurs aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Op de A1 ging een taxichauffeur in de fout door met een volle taxi 90 kilometer per uur te hard te rijden. En in Nijmegen werd een chauffeur mishandeld door een passagier.

Er werden achttien chauffeurs gecontroleerd en zij ondergingen allemaal een speekseltest. Het Team Taxizaken van de gemeente Amsterdam meldt dat op Twitter. Zes van hen testten positief op onder meer THC (het werkzame bestanddeel van wiet) en amfetamine, oftewel speed. De zes zijn allemaal aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en moeten een bloedtest ondergaan.

160 waar 70 was toegestaan

Bij knooppunt Diemen op de A1 was afgelopen weekend een wegafsluiting vanwege werkzaamheden en stond op de matrixborden een maximale snelheid van 70 kilometer per uur aangegeven. Daar hield niet iedereen zich aan: zes mensen raakten vanwege snelheidsovertredingen hun rijbewijs kwijt. De Landelijke Eenheid Infra Noordwest meldt op Twitter dat daarbij ook een taxichauffeur met busje vol passagiers was: hij reed 160 waar op dat moment slechts 70 kilometer per uur was toegestaan.

Door het lint

In de nacht van zaterdag op zondag werd een taxichauffeur het slachtoffer van een mishandeling. In Nijmegen zette de chauffeur een klant af, waarna die laatste om nog onbekende redenen door het lint ging, aldus De Gelderlander. Hij viel de taxichauffeur aan, waarbij deze gewond raakte aan zijn gezicht. De politie kon hem aan de hand van zijn telefoongegevens lokaliseren en aanhouden. Bij die gelegenheid beledigde hij de agenten in kwestie.

Auteur: Vincent Krabbendam

2 reacties op “Zes taxichauffeurs onder invloed aangehouden in Amsterdam”

Tjerk Vinckx|21.09.20|22:20

rekensommetje: 18 chauffeurs gecontroleerd,6 stuks onder invloed van verdovende / stimulerende middelen. Dat is dus 1 op de 3 chauffeurs, fantastisch die deregulering ;(

Ton van Dalfsen|22.09.20|11:38

@ Tjerk, En dat is nog maar het topje van de ijsberg.