Standplaats Amsterdam CS

Extra controles in Amsterdam tegen overlast taxichauffeurs

Bron: TaxiPro (VK)

Om te voorkomen dat taxichauffeurs in de huidige strijd om klanten te werven de regels overtreden, voert de gemeente Amsterdam momenteel extra controles uit. 

De coronamaatregelen maken het voor taxichauffeurs moeilijk om aan klanten te komen. De lockdown en de avondklok maken de noodzaak om de klanten te strikken die er wel zijn extra hoog. Maar volgens de gemeente Amsterdam gaan niet alle chauffeurs daar even goed mee om. In de afgelopen periode is op verschillende plekken in de stad overlast door taxichauffeurs vastgesteld.

Tegen de regels

Zo werden klanten tegen de regels in naast de instapplekken bij de standplaats van het Centraal Station geworven en namen chauffeurs bij het OLVG-ziekenhuis in afwachting van een plekje op de standplaats plaats op gehandicaptenparkeerplekken of parkeervakken voor het ziekenhuis. 

Om deze situaties in het vervolg tegen te gaan heeft de gemeente besloten om extra controles uit te laten uitvoeren door handhaving. Daarbij stelt de gemeente dat waar nodig, er ook zal worden gehandhaafd.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.