Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar

Taxichauffeur die oplichter ontvoerde en gijzelde hoeft niet terug de cel in

De Rotterdamse taxichauffeur die op 18 maart dit jaar een oplichter ontvoerde en gijzelde, hoeft toch niet terug de cel in. De rechtbank veroordeelde de man, Ronaldo da C., wel tot een werkstraf van 240 uur. 

Het voorval vond plaats nadat het slachtoffer, de passagier van Da C., met een nep-app net alsof een geldbedrag voor de rit naar de rekening van de chauffeur had overgemaakt, meldt Nu.nl. Volgens Da C. zijn tal van andere collega’s door de man opgelicht.

Samen met zijn handlanger Mauro do C. besloten ze de oplichter op te zoeken. Toen ze hem de auto inkregen, dreigden ze hem ‘te schieten’. Daarna belden ze zijn vader en zus om geld over te maken. De zus van het slachtoffer schakelde de politie in, wat als gevolg had dat de taxichauffeur en zijn vriend achter slot en grendel belandden vanwege ontvoering en afpersing.

216 uur taakstraf over

De rechtbank heeft geoordeeld dat de straf van Da C. voor elke dag dat hij vast heeft gezeten met twee uur in mindering werd gebracht. Uiteindelijk zal er 216 uur taakstraf voor hem overblijven. Eerder werd er een gevangenisstraf van zes maanden tegen hem geëist, waarvan de helft voorwaardelijk. Ook Mauro do C., die ernstig ziek is, moet een taakstraf uitvoeren. Tegen hem eiste de officier van justitie een werkstraf.

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.