Uber

Eerste onderbreking van Uber-app in Europa aangekondigd

Bron: Uber

In België gaan chauffeurs die werken voor een verhuurdienst van voertuigen met bestuurder (VVB) op 30 september in protest. Zij eisen dat de regering de belofte nakomt om de verouderde regelgeving voor de taxi en VVB-sector te hervormen. Uber legt uit solidariteit voor hen de app tijdelijk stil. 

De Brusselse regering beloofde nog voor de zomer met een hervorming van de sector te komen, maar die bleef uit, zo schrijft TaxiPro België. Daarom wordt er opnieuw geprotesteerd. Op verzoek van de protesterende chauffeurs in Brussel biedt Uber tijdens het protest geen ritten aan.

De app zal zo’n drie uur platliggen, van 8:30 tot 11:30. Klanten die een rit aanvragen in de Uber-app krijgen dan een bericht op het scherm waarin Uber uitlegt dat er een geen ritten beschikbaar zijn in verband met de protestactie.

Chauffeurs al 7 jaar in onzekerheid

Het gaat om de allereerste tijdelijke onderbreking van de Uber-app in Europa. Uber stelt deze uitzonderlijke beslissing genomen te hebben omdat de situatie van VVB-chauffeurs in Brussel ernstig en dringend is. Laurent Slits, verantwoordelijke voor Uber in België, legt uit dat de chauffeurs al zeven jaar in onzekerheid leven en dat de app dus uit solidariteit naar hen wordt gepauzeerd.

Uber informeert alle chauffeurs en passagiers over de tijdelijke onderbreking en vraagt reizigers hun reis van tevoren te plannen. Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, heeft aangegeven over enkele weken naar de ministerraad te stappen met een nieuw taxiplan.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Eerste onderbreking van Uber-app in Europa aangekondigd”

Henry van der Aa|30.09.21|19:41

Nep nieuws > Uber nep