Smartphone, app, MaaS. Foto: iStock / LDProp

Taxibedrijven lanceren samen app om concurrentie met Uber aan te gaan

Foto: iStock / LDProp

Taxibedrijven in de regio Eindhoven gaan gezamenlijk de concurrentiestrijd aan met Uber. Dit doen zij met de lancering van een mobiele app: ‘Taxi App Eindhoven’. Inmiddels hebben 22 grote en kleine taxibedrijven zich al aangesloten. 

Tot voorkort probeerden de Eindhovense taxibedrijven apart van elkaar met apps klanten te werven, meldt het lokale medium Studio 040. De ondernemers stellen echter dat ze door samen te werken een beter aanbod hebben. Samen beschikken ze namelijk over 130 voertuigen en zouden ze in de meeste gevallen binnen een kwartier kunnen voorrijden. Hotels en horecagelegenheden hebben zich ook aangesloten bij het initiatief.

10 procent provisie

De app werkt niet alleen in Eindhoven, maar ook in de omliggende gemeenten. Omdat de app van Uber wereldwijd werkt, heeft het bedrijf in een aantal jaar een groot marktaandeel veroverd. Taxiondernemers die voor Uber werken moeten doorgaans echter wel een fors percentage afdragen, namelijk van 25 tot soms 40 procent. Bij de Eindhovense app ligt dit percentage op 10 procent.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Taxibedrijven lanceren samen app om concurrentie met Uber aan te gaan”

Rex Urban|28.01.22|10:13

Beter laat dan nooit, proficiat !
Vergeet niet om even te googelen, omdat er wereldwijd veel systemen / app’s te koop zijn tegen heel aantrekkelijke prijzen.
TaxiPro zou deze systemen/bedrijven bedrijven een kans moeten geven te adverteren, goed voor Taxipro en bovenal goed voor onze TaxiBranche.
Marktwerking moet weer een kans krijgen in de Taxiautomatisering in ons land.