Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Grote zorgen bij taxichauffeurs in Breda om chaos met carnaval

Het eerste massa-evenement na twee jaar coronacrisis staat voor de deur: carnaval. Hoewel dit enerzijds tot blijdschap leidt bij taxichauffeurs na een periode van weinig werk, zijn er ook zorgen over het aantal taxi’s dat rijdt. Door het tekort aan chauffeurs wordt er in Breda chaos verwacht.

Eerdere jaren was er met carnaval al sprake van grote drukte op de taxistandplaatsen, schrijft Omroep Brabant. Er wordt gesproken van een bende, waarbij wanhopige en agressieve mensen zoeken naar een taxi en voor een vervelende sfeer zorgen. Dit jaar wordt het vanwege de grote uitstroom van taxichauffeurs, voor feestgangers naar verwachting echter meer dan ooit vechten om een taxi.

Een chauffeur van Taxi Femme Breda geeft aan dat er rond de piekuren altijd al een chronisch tekort is aan taxi’s, maar zij verwacht dit jaar complete wanorde. Johan Vos, kroegbaas en vertegenwoordiger van de Bredase afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland, stelt dat mensen beter op de fiets kunnen komen omdat de vraag naar taxi’s groter zal zijn dan het aanbod.

Chauffeurs van boven de rivieren inschakelen

In Breda worden er in ieder geval extra nachtbussen ingezet om feestvierders thuis te krijgen. Een andere oplossing die daar klinkt is dat er een beroep wordt gedaan op taxichauffeurs ‘van boven de rivieren’. Dit ligt echter gevoelig. Al jaren zijn er namelijk problemen met taxichauffeurs en snorders uit de Randstad die een graantje willen meepikken van het carnavalsfeest. Lokale chauffeurs zien dit als broodroof.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.