Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo
Interview

Snorders en taxichauffeurs in Oost-Brabant bestraft tijdens carnaval

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport tijdens carnaval taxi’s gecontroleerd in Eindhoven en Den Bosch. Negen snorders werden aangehouden en zeven taxichauffeurs kregen een straf opgelegd. Een deel hiervan kwam uit andere delen van het land.

Er was de afgelopen dagen sprake van grote drukte in onder meer Eindhoven en Den Bosch vanwege het carnavalsfeest. De politie heeft de zaterdag en zondag aangegrepen om controles uit te voeren op illegaal personenvervoer. Negen personen werden hierbij aangehouden. Van één van hen werd het voertuig in beslag genomen omdat hij reed onder invloed van drugs en van een ander omdat hij al eerder was aangehouden voor het aanbieden van illegaal vervoer.

Op maandag werden reguliere taxi’s gecontroleerd. Hierbij gaf de politie zes taxichauffeurs een bevel tot staken van de arbeid omdat de verplichte rusttijden niet werden nageleefd. Voor andere taxichauffeur werd een proces-verbaal opgemaakt omdat zijn taxameter sinds een maand was verlopen.

Tekort aan taxi’s

Brabantse taxichauffeurs uitten voor de start van het carnavalsfeest hun zorgen over de mogelijke chaos waarmee zij te maken zouden krijgen vanwege het tekort aan taxi’s. Volgens een woordvoerder van de Oost-Brabantse verkeerspolitie hebben er echter geen grote incidenten plaatsgevonden naar aanleiding van de grote vraag naar taxivervoer. “De chauffeurs hebben flink gereden, maar ik had niet het idee dat het de spuigaten uitliep. Wij zijn in ieder geval niet ingeschakeld voor incidenten rond het taxivervoer”, aldus de woordvoerder.

Wrijving door taxi’s van boven de rivieren

Eerdere jaren kwamen taxichauffeurs vanuit het hele land naar het Zuiden om een graantje mee te pikken van de carnavalsdrukte. De verwachting was dat dit nu nog meer zou gebeuren, omdat de straattaximarkt door corona grotendeels stil heeft gelegen. Het complete beeld heeft de politie niet, maar van de aangehouden snorders bleken er in ieder geval twee “van boven de rivieren” te komen en van de taxichauffeurs twee derde. “De komst snorders van boven de rivieren leidde wel tot wrijving, omdat zij niet op de aangewezen plekken kunnen staan voor taxi’s en dus veel dichterbij het publiek komen. Daar stappen mensen eerder in en daar krijg je dan onenigheid over. Voor zover wij weten is het echter niet uit de hand gelopen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Snorders en taxichauffeurs in Oost-Brabant bestraft tijdens carnaval | TaxiPro
Daklicht taxi. Foto: iStock / Byoung Joo
Interview

Snorders en taxichauffeurs in Oost-Brabant bestraft tijdens carnaval

Daklicht. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Byoung Joo

De verkeerspolitie Oost-Brabant heeft samen met de Inspectie Leefomgeving en Transport tijdens carnaval taxi’s gecontroleerd in Eindhoven en Den Bosch. Negen snorders werden aangehouden en zeven taxichauffeurs kregen een straf opgelegd. Een deel hiervan kwam uit andere delen van het land.

Er was de afgelopen dagen sprake van grote drukte in onder meer Eindhoven en Den Bosch vanwege het carnavalsfeest. De politie heeft de zaterdag en zondag aangegrepen om controles uit te voeren op illegaal personenvervoer. Negen personen werden hierbij aangehouden. Van één van hen werd het voertuig in beslag genomen omdat hij reed onder invloed van drugs en van een ander omdat hij al eerder was aangehouden voor het aanbieden van illegaal vervoer.

Op maandag werden reguliere taxi’s gecontroleerd. Hierbij gaf de politie zes taxichauffeurs een bevel tot staken van de arbeid omdat de verplichte rusttijden niet werden nageleefd. Voor andere taxichauffeur werd een proces-verbaal opgemaakt omdat zijn taxameter sinds een maand was verlopen.

Tekort aan taxi’s

Brabantse taxichauffeurs uitten voor de start van het carnavalsfeest hun zorgen over de mogelijke chaos waarmee zij te maken zouden krijgen vanwege het tekort aan taxi’s. Volgens een woordvoerder van de Oost-Brabantse verkeerspolitie hebben er echter geen grote incidenten plaatsgevonden naar aanleiding van de grote vraag naar taxivervoer. “De chauffeurs hebben flink gereden, maar ik had niet het idee dat het de spuigaten uitliep. Wij zijn in ieder geval niet ingeschakeld voor incidenten rond het taxivervoer”, aldus de woordvoerder.

Wrijving door taxi’s van boven de rivieren

Eerdere jaren kwamen taxichauffeurs vanuit het hele land naar het Zuiden om een graantje mee te pikken van de carnavalsdrukte. De verwachting was dat dit nu nog meer zou gebeuren, omdat de straattaximarkt door corona grotendeels stil heeft gelegen. Het complete beeld heeft de politie niet, maar van de aangehouden snorders bleken er in ieder geval twee “van boven de rivieren” te komen en van de taxichauffeurs twee derde. “De komst snorders van boven de rivieren leidde wel tot wrijving, omdat zij niet op de aangewezen plekken kunnen staan voor taxi’s en dus veel dichterbij het publiek komen. Daar stappen mensen eerder in en daar krijg je dan onenigheid over. Voor zover wij weten is het echter niet uit de hand gelopen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.