Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Dronken deelscooterbestuurders maken taxistandplaats Breda onveilig

Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Op de taxistandplaats op de Prinsenkade in Breda zorgt jong, vaak dronken uitgaanspubliek voor gevaarlijke situaties. Zij rijden op deelscooters kriskras tussen taxi’s door, waarvan er tientallen te vinden zijn in die buurt. Er wordt vanuit de taxibranche gevreesd voor een ernstig ongeluk.

De locatie waar de scooters opgepikt kunnen worden, bevindt zich vlak naast de taxistandplaats. De standplaats zou in het weekend vaak al een chaos zijn, maar dat is na de plaatsing van de deelscooters alleen maar erger geworden. Zo reed er afgelopen weekend een bestuurder van een deelscooter tegen een taxi aan, meldt Omroep Brabant. Dit liep op wat schade na goed af. Of het goed blijft gaan, is echter de vraag.

Tim van Waes, directeur van taxi- en chauffeursbedrijf WVN, is het er niet mee eens dat de deelscooters op deze plek staan en stelt dat de gemeente dronken mensen op deze manier faciliteert om in plaats van de taxi met de scooter naar huis te gaan. Mensen zouden namelijk op het laatste moment voor een deelscooter kiezen, terwijl ze eigenlijk voor een taxi kwamen.

Gemeente spreekt van beperkte hinder

Taxichauffeurs stellen dat ze de problematiek meermaals hebben aangekaart bij de gemeente. Dronken mensen staan voor de keuze of ze voor twintig euro een taxi pakken of gaan voor een deelscooter van drie euro. Zij maken hierbij niet altijd de goede keuze. Hoewel aanbieders van deelscooters daarmee ook grote concurrenten zijn van taxibedrijven, stelt Van Waes dat hij dit bovenal aankaart met het oog op de veiligheid.

Een andere plek voor de deelscooters, zoals op het Kasteelplein, zou volgens chauffeurs een oplossing kunnen zijn. De gemeente herkent zich echter niet in de problematiek en spreekt van beperkte hinder. De toegestane stallingszone van de provider is wel al een aantal weken geleden verkleind op verzoek van de gemeente. Omdat er toch klachten blijven komen, wordt er opnieuw een overleg gepland tussen de betrokken partijen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dronken deelscooterbestuurders maken taxistandplaats Breda onveilig | TaxiPro
Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Dronken deelscooterbestuurders maken taxistandplaats Breda onveilig

Daklicht. Foto: ProMedia (VK)

Op de taxistandplaats op de Prinsenkade in Breda zorgt jong, vaak dronken uitgaanspubliek voor gevaarlijke situaties. Zij rijden op deelscooters kriskras tussen taxi’s door, waarvan er tientallen te vinden zijn in die buurt. Er wordt vanuit de taxibranche gevreesd voor een ernstig ongeluk.

De locatie waar de scooters opgepikt kunnen worden, bevindt zich vlak naast de taxistandplaats. De standplaats zou in het weekend vaak al een chaos zijn, maar dat is na de plaatsing van de deelscooters alleen maar erger geworden. Zo reed er afgelopen weekend een bestuurder van een deelscooter tegen een taxi aan, meldt Omroep Brabant. Dit liep op wat schade na goed af. Of het goed blijft gaan, is echter de vraag.

Tim van Waes, directeur van taxi- en chauffeursbedrijf WVN, is het er niet mee eens dat de deelscooters op deze plek staan en stelt dat de gemeente dronken mensen op deze manier faciliteert om in plaats van de taxi met de scooter naar huis te gaan. Mensen zouden namelijk op het laatste moment voor een deelscooter kiezen, terwijl ze eigenlijk voor een taxi kwamen.

Gemeente spreekt van beperkte hinder

Taxichauffeurs stellen dat ze de problematiek meermaals hebben aangekaart bij de gemeente. Dronken mensen staan voor de keuze of ze voor twintig euro een taxi pakken of gaan voor een deelscooter van drie euro. Zij maken hierbij niet altijd de goede keuze. Hoewel aanbieders van deelscooters daarmee ook grote concurrenten zijn van taxibedrijven, stelt Van Waes dat hij dit bovenal aankaart met het oog op de veiligheid.

Een andere plek voor de deelscooters, zoals op het Kasteelplein, zou volgens chauffeurs een oplossing kunnen zijn. De gemeente herkent zich echter niet in de problematiek en spreekt van beperkte hinder. De toegestane stallingszone van de provider is wel al een aantal weken geleden verkleind op verzoek van de gemeente. Omdat er toch klachten blijven komen, wordt er opnieuw een overleg gepland tussen de betrokken partijen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.