ANP - Taxistandplaats
Mandelaplein

Almeerse taxichauffeurs niet blij met nieuwe standplaats: ‘Het is gewoon een drama’

Taxistandplaats. Foto ter illustratie.Foto: ANP/Fotopersburo Dijkstra bv/Fred Steenman

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in Almere zijn niet blij met hun nieuwe standplaats op het Mandelaplein, achter treinstation Almere Centrum. Dat meldt Omroep Flevoland. De chauffeurs zitten volgens de regionale omroep met een aantal klachten in hun maag. Grootste ergernis volgens hen is dat de standplaats voor klanten lastig te vinden is.

“De taxistandplaats is niet zichtbaar voor passagiers”, legt taxichauffeur Omer Gul een van de problemen uit tegenover TaxiPro. Gul werkt al veertien jaar als taxichauffeur in Almere en staat in die hoedanigheid regelmatig op de standplaats op het Mandelaplein. “De standplaats ligt te ver van het station vandaan. Daarnaast staat binnen het treinstation ook niet goed aangegeven waar de taxistandplaats zich bevindt. Passagiers moeten écht zoeken om ons te vinden.”

Lastige plek

De gevolgen daarvan zijn volgens Gul niet mals. “Er komen veel minder klanten onze kant op, omdat de standplaats niet zichtbaar is. Wat er vaak gebeurt is dat klanten dan een collega bellen om ze te vervoeren of ze pakken de bus. Het is gewoon een drama. Zeker als je het vergelijkt met onze vorige standplaats. Momenteel is niet leuk om daar te werken, het is een lastige plek.”

De vindbaarheid van de taxistandplaats aan het Mandelaplein is volgens Gul echter niet het enige probleem. Volgens hem verschijnen op de standplaats regelmatig vrachtwagens, die daar laden en lossen. “Elke keer hebben we discussie met die gasten. Zij klagen over ons dat wij in de weg zitten. Wij klagen weer over hun dat zij in de weg zitten. Elke keer is er gezeik. Ik ben er echt bang voor dat het een keer fout afloopt.”

Suggesties

Volgens Omroep Flevoland is de gemeente Almere op de hoogte van de klachten. Gul laat op zijn beurt echter weten daar niet van onder de indruk te zijn. “Toen het coronavirus net was uitgebroken en zij bezig waren met de verbouwing van het treinstation, hebben wij aangegeven dat de gemeente ons een plek moet geven waar mensen ons kunnen zien. Anders hebben we er niks aan. Dat weten ze, maar ze doen er helemaal niks aan. Het voelt gewoon alsof ze lak aan ons hebben”, aldus de taxichauffeur.

Desondanks is Omer Gul niet te beroerd om de gemeente een aantal suggesties te doen. “Wij moeten gewoon een andere standplaats toegewezen krijgen of ze moeten ons dichter bij de deuren van het treinstation zetten. Daarnaast moeten er grote borden komen die aangeven waar de taxistandplaats zich bevindt”, zo besluit Gul.

Oude taxiborden

De gemeente Almere kon nog niet reageren op vragen door die door TaxiPro zijn gesteld. De gemeente verwijst voor nu door naar de reactie die ze tegenover Omroep Flevoland hebben gegeven. Daar benadrukken ze dat er een aantal kwesties zijn verholpen. Zo zijn de oude taxiborden inmiddels verwijderd.

Daarnaast beaamt de gemeente Almere dat een aantal zaken, zoals de definitieve bewegwijzering, verlichting, het aansluiten van een dynamische paal en het weghalen van de tijdelijke obstakels op de Landdrostdreef, iets langer op zich laat wachten. “Momenteel vinden er afrondende werkzaamheden plaats. De verwachting is dat begin volgend jaar alles gereed zal zijn”, aldus de gemeente.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Almeerse taxichauffeurs niet blij met nieuwe standplaats: ‘Het is gewoon een drama’”

Stef Bouwhuis|29.12.22|11:55

Waarom plaats de Gemeente geen tijdelijke bebording? De opmerking dat de definitieve bebording begin volgend jaar gereed is, is veel te vrijblijvend. Inmiddels verdienen de taxichauffeurs hun brood niet! Dat vraagt urgent meedenken. Helaas is ambtelijk Almere met van alles snel, behalve als er iets broodnodig is.