ANP - Carnaval
Geen nachtbussen

Tilburgse taxibedrijven verwachten drukte tijdens carnaval: ‘Maar kan ook tegenvallen’

Mensen die carnaval vieren. Foto ter illustratie.Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Robin Utrecht

Taxibedrijven die actief zijn in Tilburg verwachten dit jaar topdrukte tijdens carnaval. Dat meldt Omroep Tilburg. Verschillende taxibedrijven verwachten meer passagiers te vervoeren, omdat er tijdens carnaval in de Noord-Brabantse stad geen nachtbussen rijden om de feestvierders thuis te brengen. 

Het feit dat er tijdens carnaval in Tilburg geen nachtbussen rijden, heeft volgens Arriva te maken met personeelstekort. “We hebben niet genoeg chauffeurs hiervoor kunnen vinden”, zegt een woordvoerder van het vervoersbedrijf daarover. “In andere steden is het ons wel gelukt om voldoende mankracht bij elkaar te krijgen, maar in Tilburg helaas niet. De vijver waaruit wij vissen was leeg.”

Niet stilzitten

Taxibedrijven die actief zijn in de Noord-Brabantse stad verwachten hierdoor tijdens carnaval dan ook meer passagiers te vervoeren dan normaal het geval is. “We gaan niet stilzitten deze week”, zegt Bert Korthout, directeur van Taxi Korthout, daarover tegen Omroep Tilburg.

Ook Famir, eigenaar van Taxi service Tilburg Reeshof, verwacht dat de drukte dezer dagen zal toenemen. “Ik denk het wel. Als er geen nachtbussen rijden, wordt het vast drukker dan normaal”, zegt hij tegenover TaxiPro. Op de vraag of hij denkt die drukte aan te kunnen, antwoordt Famir: “Drukte kunnen wij altijd aan. Er zijn voldoende taxi’s.”

Doorrijden

“Tijdens carnaval ga je het als taxichauffeur sowieso drukker krijgen”, zegt Farid, eigenaar van Taxi Maatschappij Tilburg over de verwachte drukte. Volgens Farid is het echter moeilijk in te schatten hoeveel extra ritten dat zal opleveren. “Het kan namelijk ook tegenvallen, omdat er veel taxi’s vanuit de Randstad naar Tilburg komen. Dat gaat zeker gebeuren, want dat zal niet de eerste keer zijn. Of wij de drukte aankunnen? In principe wel. Het is de voorgaande jaren ook goedgekomen, dus daar ga ik wel vanuit. Gewoon doorrijden, uiteraard op een veilige manier. Meer kan je niet doen.”

Toch is niet ieder taxibedrijf ervan overtuigd dat het aantal ritten zal toenemen. My Taxi Tilburg is een van hen. “Het zal niet zo druk worden. Veel mensen hebben een BOB, sommige feestvierders wonen om de hoek en niet iedereen komt voor carnaval naar Tilburg. Er zijn voldoende mensen die in hun eigen dorp een feestje vieren. Het zal dus wel meevallen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.