Laurens van Remortele
Tarieven

‘Reizigers onnodig de dupe van nachtelijke woekertarieven straattaxi’s’

Laurens van Remortele, CEO van Transvision en DEXTR. Foto: LinkedIn/Transvision

Reizigers zijn onnodig de dupe van woekertarieven die sommige straattaxi’s hanteren tijdens de nachtelijke uren. Dat stelt Laurens van Remortele, directeur van taxi-app DEXTR. Hij roept reizigers dan ook op hun gezonde verstand te gebruiken en adviseert ze ’s nachts niet meer in een straattaxi te stappen.

Taxi’s die tijdens nachtelijke uren weigeren de meter aan te zetten en woekerprijzen hanteren, moeten primair worden gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat stelt het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders in een reactie op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. “Ik sluit me erbij aan dat de controle moet worden geïntensiveerd en verbeterd, maar wil vooral reizigers oproepen om hun gezonde verstand te gebruiken”, zegt Van Remortele daarover.

Afraden

“Ik raad reizigers af om ’s nachts een straattaxi te nemen”, vervolgt de DEXTR-directeur zijn verhaal. “De discussie die ontstaat over het woekertarief als je al op je bestemming bent aangekomen, kan onprettig en intimiderend overkomen. Dat moet voorkomen worden.

“Als iemand weet dat die over een half uur naar huis wil (of zolang kan wachten), heb je nog even tijd om vervoer te regelen. Dan kan die persoon het beste vooraf een taxi boeken zodat je weet waar je aan toe bent qua tijd, locatie en tarief. Dat is een stuk verstandiger en goedkoper dan ‘s nachts bij een willekeurige straattaxi instappen.”

Comfortabel

Volgens Van Remortele geeft het vooraf betalen van een taxirit reizigers een veilig en comfortabel gevoel. Op deze manier komen zij volgens hem namelijk niet meer voor verrassingen te staan. “De reiziger moet kunnen vertrouwen op de dienstverlening en de chauffeur moet met het werk een fatsoenlijke boterham verdienen.”

Tot slot benadrukt Van Remortale dat reizigers het veilig en comfortabel vinden om een rit vooraf te betalen. Zij komen volgens hem op deze manier niet voor verrassingen te staan. “De reiziger moet kunnen vertrouwen op de dienstverlening en de chauffeur moet met het werk een fatsoenlijke boterham verdienen”, zo besluit de DEXTR-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

7 reacties op “‘Reizigers onnodig de dupe van nachtelijke woekertarieven straattaxi’s’”

Stef Bouwhuis|16.05.23|14:29

Ik wist niet dat een taxi app op deze manier reclame mag maken via een artikel. Mooie reclame!

Hans Wisman|16.05.23|15:31

Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

Rex Urban|16.05.23|17:09

De BCT is er toch om woeker tarieven te voorkomen?? Alle ritten opgeslagen in de BCT zijn achteraf controleerbaar, of toch niet?
Het wordt tijd dat ILT eens opheldering geeft waarom wij tegen beter weten in op kosten zijn gejaagd
met de BCT en de passagiers er niet mee beschermd zijn tegen oplichting.
De DEXTR Taxi’s gebruiken overigens dezelfde BCT.
Durft Laurens van Remortele zijn vingers in het vuur te steken dat woekertarieven niet voorkomen bij DEXTR ?

Brahim Guenaoui|16.05.23|17:25

Haha, wat een vieze mannetje van Remortele. Andere zwart maken voor eigen gewin. Bah bah bah

STEVE VIANA|17.05.23|09:27

Mooi eh ceo van’tv ‘ alles zelf commercieel weg zetten naar dextr…. poppenkast

Mark Berentssen|23.05.23|15:35

Als je partijen Valys en zorgvervoer laat rijden onder kostprijs kun je het al snel hebben over woeker prijzen.

P Kuin|23.05.23|18:36

De BCT is er toch om woeker tarieven te voorkomen?? Wie zo reageert heeft HELEMAAL geen sjoege van de BCT !!!! Chauffeurs vragen ’s nachts woekerprijzen en dacht je dat het in de BCT geregistreerd wordt?? Volkomen idiote aanname !!!! Ga snel een sprookjesboek schrijven !!!!

‘Reizigers onnodig de dupe van nachtelijke woekertarieven straattaxi’s’ | TaxiPro
Laurens van Remortele
Tarieven

‘Reizigers onnodig de dupe van nachtelijke woekertarieven straattaxi’s’

Laurens van Remortele, CEO van Transvision en DEXTR. Foto: LinkedIn/Transvision

Reizigers zijn onnodig de dupe van woekertarieven die sommige straattaxi’s hanteren tijdens de nachtelijke uren. Dat stelt Laurens van Remortele, directeur van taxi-app DEXTR. Hij roept reizigers dan ook op hun gezonde verstand te gebruiken en adviseert ze ’s nachts niet meer in een straattaxi te stappen.

Taxi’s die tijdens nachtelijke uren weigeren de meter aan te zetten en woekerprijzen hanteren, moeten primair worden gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat stelt het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders in een reactie op schriftelijke vragen van Leefbaar Rotterdam. “Ik sluit me erbij aan dat de controle moet worden geïntensiveerd en verbeterd, maar wil vooral reizigers oproepen om hun gezonde verstand te gebruiken”, zegt Van Remortele daarover.

Afraden

“Ik raad reizigers af om ’s nachts een straattaxi te nemen”, vervolgt de DEXTR-directeur zijn verhaal. “De discussie die ontstaat over het woekertarief als je al op je bestemming bent aangekomen, kan onprettig en intimiderend overkomen. Dat moet voorkomen worden.

“Als iemand weet dat die over een half uur naar huis wil (of zolang kan wachten), heb je nog even tijd om vervoer te regelen. Dan kan die persoon het beste vooraf een taxi boeken zodat je weet waar je aan toe bent qua tijd, locatie en tarief. Dat is een stuk verstandiger en goedkoper dan ‘s nachts bij een willekeurige straattaxi instappen.”

Comfortabel

Volgens Van Remortele geeft het vooraf betalen van een taxirit reizigers een veilig en comfortabel gevoel. Op deze manier komen zij volgens hem namelijk niet meer voor verrassingen te staan. “De reiziger moet kunnen vertrouwen op de dienstverlening en de chauffeur moet met het werk een fatsoenlijke boterham verdienen.”

Tot slot benadrukt Van Remortale dat reizigers het veilig en comfortabel vinden om een rit vooraf te betalen. Zij komen volgens hem op deze manier niet voor verrassingen te staan. “De reiziger moet kunnen vertrouwen op de dienstverlening en de chauffeur moet met het werk een fatsoenlijke boterham verdienen”, zo besluit de DEXTR-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

7 reacties op “‘Reizigers onnodig de dupe van nachtelijke woekertarieven straattaxi’s’”

Stef Bouwhuis|16.05.23|14:29

Ik wist niet dat een taxi app op deze manier reclame mag maken via een artikel. Mooie reclame!

Hans Wisman|16.05.23|15:31

Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

Rex Urban|16.05.23|17:09

De BCT is er toch om woeker tarieven te voorkomen?? Alle ritten opgeslagen in de BCT zijn achteraf controleerbaar, of toch niet?
Het wordt tijd dat ILT eens opheldering geeft waarom wij tegen beter weten in op kosten zijn gejaagd
met de BCT en de passagiers er niet mee beschermd zijn tegen oplichting.
De DEXTR Taxi’s gebruiken overigens dezelfde BCT.
Durft Laurens van Remortele zijn vingers in het vuur te steken dat woekertarieven niet voorkomen bij DEXTR ?

Brahim Guenaoui|16.05.23|17:25

Haha, wat een vieze mannetje van Remortele. Andere zwart maken voor eigen gewin. Bah bah bah

STEVE VIANA|17.05.23|09:27

Mooi eh ceo van’tv ‘ alles zelf commercieel weg zetten naar dextr…. poppenkast

Mark Berentssen|23.05.23|15:35

Als je partijen Valys en zorgvervoer laat rijden onder kostprijs kun je het al snel hebben over woeker prijzen.

P Kuin|23.05.23|18:36

De BCT is er toch om woeker tarieven te voorkomen?? Wie zo reageert heeft HELEMAAL geen sjoege van de BCT !!!! Chauffeurs vragen ’s nachts woekerprijzen en dacht je dat het in de BCT geregistreerd wordt?? Volkomen idiote aanname !!!! Ga snel een sprookjesboek schrijven !!!!