Ambtswoning Femke Halsema
Staking

Tientallen taxichauffeurs bij toeterprotest ambtswoning Femke Halsema

De ambtswoning van Femke Halsema. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Inter Visual Studio

Tientallen taxichauffeurs hebben woensdagmiddag gedemonstreerd voor de ambtswoning van burgemeester Femke Halsema. De chauffeurs reden al toeterend langs de woning om hun ongenoegen te uiten over onder meer de opleiding voor taxichauffeurs. 

Deze is volgens de chauffeurs te gemakkelijk en toegankelijk geworden, meldt AT5. Ook willen ze dat taxiplatforms als Uber en Bolt hun tarieven verhogen en de commissies voor chauffeurs verlagen. “Meer geld, betere tarieven en dan hopen dat het goed komt”, zegt een van de chauffeurs op de vraag wat er moet gebeuren.

De stoet reed na het bezoekje aan de ambtswoning van de burgemeester door naar de Stopera.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.