Taxi- en bezorgdiensten

Bolt en TomTom starten samenwerking op gebied van verkeersdata

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Bolt en TomTom zijn een samenwerking met elkaar gestart. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. TomTom gaat zowel de taxi- als de bezorgdiensten van Bolt voorzien van verkeersdata.

De dataset van TomTom bestaat uit geanonimiseerde snelheidsgegevens van zo’n 600 miljoen verbonden apparaten. Met de real-time data kan Bolt de reistijd voor elke rit nauwkeurig berekenen. “Bolt draait op precieze reistijdvoorspellingen en met TomTom Traffic zagen we de nauwkeurigheid van die voorspellingen tot 15 procent verbeteren”, zegt Markus Zimmermann, Head of Platform bij Bolt. “Dit zorgt voor meer omzet voor partners, een verbeterde servicekwaliteit en hogere betrouwbaarheid voor Bolt-bezorgers en klanten.”

Operationele effici├źntie

Ook TomTom is blij met de samenwerking. “We zijn er trots op dat we de diensten van Bolt kunnen versterken met ons product”, zegt Mike Schoofs, Chief Revenue Officer van TomTom, die tevens stelt dat de samenwerking niet eenzijdig is. “Bolt draagt ook bij aan onze data met lokale kennis over evenementen en wegafsluitingen. Zo maken we gebruik van de collectieve expertise van onze partners om hoogwaardige en betrouwbare locatie- en verkeersinformatie te leveren, die zorgt voor een verbeterde klantervaring en verhoogde operationele effici├źntie.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bolt en TomTom starten samenwerking op gebied van verkeersdata | TaxiPro
Taxi- en bezorgdiensten

Bolt en TomTom starten samenwerking op gebied van verkeersdata

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

Bolt en TomTom zijn een samenwerking met elkaar gestart. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. TomTom gaat zowel de taxi- als de bezorgdiensten van Bolt voorzien van verkeersdata.

De dataset van TomTom bestaat uit geanonimiseerde snelheidsgegevens van zo’n 600 miljoen verbonden apparaten. Met de real-time data kan Bolt de reistijd voor elke rit nauwkeurig berekenen. “Bolt draait op precieze reistijdvoorspellingen en met TomTom Traffic zagen we de nauwkeurigheid van die voorspellingen tot 15 procent verbeteren”, zegt Markus Zimmermann, Head of Platform bij Bolt. “Dit zorgt voor meer omzet voor partners, een verbeterde servicekwaliteit en hogere betrouwbaarheid voor Bolt-bezorgers en klanten.”

Operationele effici├źntie

Ook TomTom is blij met de samenwerking. “We zijn er trots op dat we de diensten van Bolt kunnen versterken met ons product”, zegt Mike Schoofs, Chief Revenue Officer van TomTom, die tevens stelt dat de samenwerking niet eenzijdig is. “Bolt draagt ook bij aan onze data met lokale kennis over evenementen en wegafsluitingen. Zo maken we gebruik van de collectieve expertise van onze partners om hoogwaardige en betrouwbare locatie- en verkeersinformatie te leveren, die zorgt voor een verbeterde klantervaring en verhoogde operationele effici├źntie.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.