Zelfrijdende taxi
Spookrijden

Amerikaanse politie zet achtervolging in op op tilt geslagen zelfrijdende taxi

Een zelfrijdende taxi van Waymo. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De politie in de Amerikaanse staat Arizona (Phoenix) heeft vorige maand de achtervolging ingezet op een op hol geslagen zelfrijdende taxi, die door een technisch mankement spookrijdend rondreed. De politie heeft Waymo, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de betreffende zelfrijdende taxi, een boete opgelegd. 

Volgens diverse media, waaronder de Telegraaf, sloeg de robotaxi op de vlucht op het moment dat de politie het autonome voertuig staande hield. De zelfrijdende taxi reed daarbij door een rood stoplicht.

Waymo heeft een andere lezing van de zaak. Volgens het Amerikaanse technologiebedrijf reed het autonome voertuig weg vanwege veiligheidsredenen, namelijk om een botsing te voorkomen. Phoenix is een van de steden waar de autonome taxi’s op de weg rijden.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Amerikaanse politie zet achtervolging in op op tilt geslagen zelfrijdende taxi | TaxiPro
Zelfrijdende taxi
Spookrijden

Amerikaanse politie zet achtervolging in op op tilt geslagen zelfrijdende taxi

Een zelfrijdende taxi van Waymo. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De politie in de Amerikaanse staat Arizona (Phoenix) heeft vorige maand de achtervolging ingezet op een op hol geslagen zelfrijdende taxi, die door een technisch mankement spookrijdend rondreed. De politie heeft Waymo, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de betreffende zelfrijdende taxi, een boete opgelegd. 

Volgens diverse media, waaronder de Telegraaf, sloeg de robotaxi op de vlucht op het moment dat de politie het autonome voertuig staande hield. De zelfrijdende taxi reed daarbij door een rood stoplicht.

Waymo heeft een andere lezing van de zaak. Volgens het Amerikaanse technologiebedrijf reed het autonome voertuig weg vanwege veiligheidsredenen, namelijk om een botsing te voorkomen. Phoenix is een van de steden waar de autonome taxi’s op de weg rijden.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.