Taxi met 328 liter rode diesel
Limburg

Taxi met 328 liter rode diesel gesnapt tijdens controle

De taxi is door de verkeerspolitie van de weg gehaald.Foto: Verkeerspolitie Limburg

De Limburgse verkeerspolitie in Born heeft vorige week woensdag een taxi met honderden liters rode diesel van de weg gehaald. Dat meldt 1Limburg. De politie trof maar liefst twaalf grote en twee kleine jerrycans in de auto aan.

Volgens de nieuwswebsite van regionale omroep werd de taxichauffeur woensdagmiddag bij een benzinestation in Born gecontroleerd, tijdens een surveillancedienst van de verkeerspolitie. Agenten troffen in de auto maar liefst 328 liter rode diesel aan. Tijdens deze controle werd de Limburgse verkeerspolitie ondersteund door de douane en de landelijke eenheid. Zij melden op Facebook dat de taxichauffeur mogelijk een verbaal van rond de 1000 euro aan zijn broek krijgt.

Lager Accijnstarief

Rode diesel is een brandstof wat onder een lager accijnstarief valt. De brandstof wordt in Nederland alleen verkocht onder toeziend oog van de douane.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.