Taxibetoging Brussel
Uber Files

Driehonderd taxi’s uit Europa protesteren tegen Uber in Brussel

Bij het taxiprotest vorige maand waren driehonderd taxichauffeurs aanwezig. Foto: Matthias Vanheerentals

Uit heel Europa zijn donderdagochtend verschillende taxibedrijven en -chauffeurs naar Brussel gekomen. De taxichauffeurs, uit onder meer Frankrijk, Spanje en Brussel, protesteren daar tegen de activiteiten van Uber. Een stoet van driehonderd taxi’s trok door de Belgische hoofdstad.

De actievoerders vragen politici om meer te doen met de bevindingen uit de ‘Uber Files’. Dat is een reeks onthullingen die laten zien hoe Uber de nationale wetgeving naar zijn hand heeft weten te zetten bij het implementeren van het platform.

“Met de betoging eisen we dat er licht wordt geworpen op het UberFiles-schandaal”, verklaart Abdel Sabbani, voorzitter van de BTF (Fédération des Taxis Bruxellois) aan de Brusselse nieuwswebsite Bruzz. Tal van taxichauffeurs uit diverse Europese landen namen deel aan het protest. Met deze actie verdedigden de chauffeurs hun broodwinning. Ze vinden Uber een gemene concurrent die hun werk afneemt. De problemen zijn in alle Europese landen hetzelfde, zo klonk het bij de taxichauffeurs.

GLT

GLT, de Belgische nationale taxigroepering, was zelf niet betrokken bij de organisatie van de protestactie. “GTL is geen grote voorstander van betogingen of andere protesten maar in dit geval is collegialiteit zeker wel geplaatst”, zegt Pierre Steenberghen van GTL. “Zelf neemt de groepering niet deel, maar enkele leden in Vlaanderen en Wallonië hebben laten weten dat zij met een beperkt aantal voertuigen naar de betoging zouden gaan. De meeste bedrijven zitten momenteel met overdrukke planningen en vooral onderbezetting door vacatures die niet ingevuld geraken.” De protestactie startte vanochtend om 10.00 uur en eindigt vanmiddag.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige artikel. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

1 reactie op “Driehonderd taxi’s uit Europa protesteren tegen Uber in Brussel”

Ali Ates|16.09.22|14:48

Protesteren tegen Uber heeft geen zin geld stroomt waar hij wilt,taxi klanten geven het geld aan Uber taxi omdat het voordeliger,veiliger en betrouwbaar is .
Punt uit.

Driehonderd taxi’s uit Europa protesteren tegen Uber in Brussel | TaxiPro
Taxibetoging Brussel
Uber Files

Driehonderd taxi’s uit Europa protesteren tegen Uber in Brussel

Bij het taxiprotest vorige maand waren driehonderd taxichauffeurs aanwezig. Foto: Matthias Vanheerentals

Uit heel Europa zijn donderdagochtend verschillende taxibedrijven en -chauffeurs naar Brussel gekomen. De taxichauffeurs, uit onder meer Frankrijk, Spanje en Brussel, protesteren daar tegen de activiteiten van Uber. Een stoet van driehonderd taxi’s trok door de Belgische hoofdstad.

De actievoerders vragen politici om meer te doen met de bevindingen uit de ‘Uber Files’. Dat is een reeks onthullingen die laten zien hoe Uber de nationale wetgeving naar zijn hand heeft weten te zetten bij het implementeren van het platform.

“Met de betoging eisen we dat er licht wordt geworpen op het UberFiles-schandaal”, verklaart Abdel Sabbani, voorzitter van de BTF (Fédération des Taxis Bruxellois) aan de Brusselse nieuwswebsite Bruzz. Tal van taxichauffeurs uit diverse Europese landen namen deel aan het protest. Met deze actie verdedigden de chauffeurs hun broodwinning. Ze vinden Uber een gemene concurrent die hun werk afneemt. De problemen zijn in alle Europese landen hetzelfde, zo klonk het bij de taxichauffeurs.

GLT

GLT, de Belgische nationale taxigroepering, was zelf niet betrokken bij de organisatie van de protestactie. “GTL is geen grote voorstander van betogingen of andere protesten maar in dit geval is collegialiteit zeker wel geplaatst”, zegt Pierre Steenberghen van GTL. “Zelf neemt de groepering niet deel, maar enkele leden in Vlaanderen en Wallonië hebben laten weten dat zij met een beperkt aantal voertuigen naar de betoging zouden gaan. De meeste bedrijven zitten momenteel met overdrukke planningen en vooral onderbezetting door vacatures die niet ingevuld geraken.” De protestactie startte vanochtend om 10.00 uur en eindigt vanmiddag.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige artikel. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals

1 reactie op “Driehonderd taxi’s uit Europa protesteren tegen Uber in Brussel”

Ali Ates|16.09.22|14:48

Protesteren tegen Uber heeft geen zin geld stroomt waar hij wilt,taxi klanten geven het geld aan Uber taxi omdat het voordeliger,veiliger en betrouwbaar is .
Punt uit.