RijBeterBox, verzekering, de Vereende
Verzekering

Taxichauffeurs verdienen premiekorting via RijBeterBox

Foto: de Vereende

Taxichauffeurs die rijden met de RijBeterBox, kunnen met een goede score in de hand korting verdienen op hun premie bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. De RijBeterBox meet het rijgedrag van de taxichauffeur en kent een bepaalde score toe. Volgens de Rijswijkse verzekeringsmaatschappij zijn er geen extra kosten verbonden aan het rijden met de RijBeterBox.

Begin dit jaar lanceerde de Vereende de RijBeterBox. Dat is een box die eenvoudig kan worden ingeplugd in de taxi en die met een aantal parameters het rijgedrag van de taxichauffeur meet en hier vervolgens een score aan toekent. Eerder was nog onduidelijk wat het resultaat van een goede score was. Of een aanbieding van een reguliere verzekeraar of korting op de premie bij de Vereende. “Nu maken wij het helder”, zegt de verzekeringsmaatschappij. “Bij een goede score ontvangt de taxichauffeur korting op zijn premie. En met die goede score in de hand kan de assurantieadviseur een poging wagen om een offerte bij een reguliere verzekeraar te krijgen.”

Korting op premie

Het doel van de RijBeterBox is volgens de Vereende om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag, waardoor de chauffeur deze kan verbeteren. “Dat heeft minder schades tot gevolg”, legt de Vereende verder uit. De RijBeterBox meet aan de hand van zeven parameters het rijgedrag van de taxichauffeur. Dat zijn toerental, bochten, remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien. Per maand ontvangt de chauffeur een rijscore voor zijn rijgedrag.

“De gemiddelde score van de laatste zes maanden voor de hoofdpremievervaldatum is de rijscore die wordt toegekend en waarover de korting wordt berekend. In onderstaande tabel kunnen taxichauffeurs zien bij welke score welke korting geldt. De chauffeur ontvangt de korting dan een jaar lang. Bij de daarop volgende hoofdpremievervaldatum gaan we weer uit van de dan geldende rijscore, berekend over de laatste twaalf maanden, om de korting te berekenen.”

Tabel de Vereende

Geen extra kosten

Volgens de Vereende zijn er voor de taxichauffeur geen extra kosten verbonden aan het rijden met de RijBeterBox. “Wel betaalt de chauffeur een borg van € 80,-. Deze borg krijgt de chauffeur terug als hij de box weer inlevert. Alleen een hoge score heeft invloed op de premie. Dan krijgt de chauffeur namelijk korting. Bij een lage rijscore wordt de premie niet verhoogd. Als er schade wordt gereden, heeft dat uiteraard wel effect op de premie.” 

Naast de korting heeft bewuster rijgedrag echter nog meer voordelen. “Het zorgt ook voor minder stilstand vanwege schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik. Aan het rijden met de RijBeterBox zitten dus geen nadelen voor de chauffeur, alleen maar voordelen”, besluit Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxichauffeurs verdienen premiekorting via RijBeterBox | TaxiPro
RijBeterBox, verzekering, de Vereende
Verzekering

Taxichauffeurs verdienen premiekorting via RijBeterBox

Foto: de Vereende

Taxichauffeurs die rijden met de RijBeterBox, kunnen met een goede score in de hand korting verdienen op hun premie bij verzekeringsmaatschappij de Vereende. De RijBeterBox meet het rijgedrag van de taxichauffeur en kent een bepaalde score toe. Volgens de Rijswijkse verzekeringsmaatschappij zijn er geen extra kosten verbonden aan het rijden met de RijBeterBox.

Begin dit jaar lanceerde de Vereende de RijBeterBox. Dat is een box die eenvoudig kan worden ingeplugd in de taxi en die met een aantal parameters het rijgedrag van de taxichauffeur meet en hier vervolgens een score aan toekent. Eerder was nog onduidelijk wat het resultaat van een goede score was. Of een aanbieding van een reguliere verzekeraar of korting op de premie bij de Vereende. “Nu maken wij het helder”, zegt de verzekeringsmaatschappij. “Bij een goede score ontvangt de taxichauffeur korting op zijn premie. En met die goede score in de hand kan de assurantieadviseur een poging wagen om een offerte bij een reguliere verzekeraar te krijgen.”

Korting op premie

Het doel van de RijBeterBox is volgens de Vereende om de taxichauffeur bewust te maken van zijn rijgedrag, waardoor de chauffeur deze kan verbeteren. “Dat heeft minder schades tot gevolg”, legt de Vereende verder uit. De RijBeterBox meet aan de hand van zeven parameters het rijgedrag van de taxichauffeur. Dat zijn toerental, bochten, remmen, accelereren, snelheid en stationair draaien. Per maand ontvangt de chauffeur een rijscore voor zijn rijgedrag.

“De gemiddelde score van de laatste zes maanden voor de hoofdpremievervaldatum is de rijscore die wordt toegekend en waarover de korting wordt berekend. In onderstaande tabel kunnen taxichauffeurs zien bij welke score welke korting geldt. De chauffeur ontvangt de korting dan een jaar lang. Bij de daarop volgende hoofdpremievervaldatum gaan we weer uit van de dan geldende rijscore, berekend over de laatste twaalf maanden, om de korting te berekenen.”

Tabel de Vereende

Geen extra kosten

Volgens de Vereende zijn er voor de taxichauffeur geen extra kosten verbonden aan het rijden met de RijBeterBox. “Wel betaalt de chauffeur een borg van € 80,-. Deze borg krijgt de chauffeur terug als hij de box weer inlevert. Alleen een hoge score heeft invloed op de premie. Dan krijgt de chauffeur namelijk korting. Bij een lage rijscore wordt de premie niet verhoogd. Als er schade wordt gereden, heeft dat uiteraard wel effect op de premie.” 

Naast de korting heeft bewuster rijgedrag echter nog meer voordelen. “Het zorgt ook voor minder stilstand vanwege schades, minder onderhoudskosten en een lager brandstofverbruik. Aan het rijden met de RijBeterBox zitten dus geen nadelen voor de chauffeur, alleen maar voordelen”, besluit Bert Sonneveld, Manager Marketing & Acceptatie bij de Vereende.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.