Foto politieauto.
Groningen

Overvaller aangehouden nadat taxichauffeur achtervolging inzette

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie heeft in de nacht van maandag 14 op 15 november een 15-jarige jongen aangehouden, die verdacht wordt van het plegen van een gewapende overval op een nachtwinkel in Groningen. De verdachte ging er na de overval vandoor, maar kon door een tip van een alerte taxichauffeur snel aangehouden worden.

Rond 02.00 uur ’s nachts ontving de politie een melding van een gewapende overval. Een jonge verdachte uit Groningen bedreigde de kassamedewerker van een nachtwinkel met een steekwapen. Hij ging er met een geldbedrag en enkele waren vandoor, zo meldt de politie. Tijdens de overval zijn geen gewonden gevallen.

Taxichauffeur zette achtervolging in

Een aanwezige medewerker van de nachtwinkel, die op dat moment nog aan het werk was, vertelde aan een taxichauffeur wat er zich heeft voorgevallen. De betreffende chauffeur besloot daarop de achtervolging op de verdachte in te zetten. Hij gaf vervolgens de positie van de verdachte door aan de politie. De politie wist hem mede daardoor aan te houden op het Kattendiep. De politie start een onderzoek om erachter te komen wat er precies heeft plaatsgevonden, de verdachte wordt gehoord.

Alert

De politie laat aan TaxiPro weten blij te zijn met het optreden van de taxichauffeur. “Wij zijn altijd blij als een omstander ons tipt”, aldus de politiewoordvoerder. “De betreffende taxichauffeur was erg alert en heeft vervolgens de juiste stappen genomen. Zo heeft hij alleen de positie van de verdachte aan ons doorgegeven.”

“Het is namelijk niet goed als men zelf voor eigen rechter speelt”, legt de politiewoordvoerder verder uit. “Daarnaast gaat het hier over een gewapende overval. Je weet dus niet of iemand gevaarlijk is. Het is goed dat deze chauffeur alleen de locatie van de verdachte aan ons heeft doorgegeven. Dat heeft namelijk mede geleid tot een snelle aanhouding. Dat is altijd goed. We zijn blij met de alertheid en het juiste optreden.”

Dashcams

Volgens de politie kan het tippen van een verdachte situatie bijdragen in bepaalde onderzoeken. “We vragen ook vaak beelden op van dashcams. Soms kan een beeld van een voertuig op een bepaalde weg namelijk een haakje zijn in een onderzoek. Het kan net die ene ontbrekende schakel zijn. Wij roepen natuurlijk zelf ook regelmatig mensen op om met ons mee te denken. Als taxichauffeurs soms wat meer informatie hebben, omdat ze vaak op de weg zijn, kan dat een interessante doelgroep voor ons zijn”, zo besluit de politiewoordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Overvaller aangehouden nadat taxichauffeur achtervolging inzette | TaxiPro
Foto politieauto.
Groningen

Overvaller aangehouden nadat taxichauffeur achtervolging inzette

De politie vraagt getuigen zich te melden. Foto: ProMedia/Olivier Smits

De politie heeft in de nacht van maandag 14 op 15 november een 15-jarige jongen aangehouden, die verdacht wordt van het plegen van een gewapende overval op een nachtwinkel in Groningen. De verdachte ging er na de overval vandoor, maar kon door een tip van een alerte taxichauffeur snel aangehouden worden.

Rond 02.00 uur ’s nachts ontving de politie een melding van een gewapende overval. Een jonge verdachte uit Groningen bedreigde de kassamedewerker van een nachtwinkel met een steekwapen. Hij ging er met een geldbedrag en enkele waren vandoor, zo meldt de politie. Tijdens de overval zijn geen gewonden gevallen.

Taxichauffeur zette achtervolging in

Een aanwezige medewerker van de nachtwinkel, die op dat moment nog aan het werk was, vertelde aan een taxichauffeur wat er zich heeft voorgevallen. De betreffende chauffeur besloot daarop de achtervolging op de verdachte in te zetten. Hij gaf vervolgens de positie van de verdachte door aan de politie. De politie wist hem mede daardoor aan te houden op het Kattendiep. De politie start een onderzoek om erachter te komen wat er precies heeft plaatsgevonden, de verdachte wordt gehoord.

Alert

De politie laat aan TaxiPro weten blij te zijn met het optreden van de taxichauffeur. “Wij zijn altijd blij als een omstander ons tipt”, aldus de politiewoordvoerder. “De betreffende taxichauffeur was erg alert en heeft vervolgens de juiste stappen genomen. Zo heeft hij alleen de positie van de verdachte aan ons doorgegeven.”

“Het is namelijk niet goed als men zelf voor eigen rechter speelt”, legt de politiewoordvoerder verder uit. “Daarnaast gaat het hier over een gewapende overval. Je weet dus niet of iemand gevaarlijk is. Het is goed dat deze chauffeur alleen de locatie van de verdachte aan ons heeft doorgegeven. Dat heeft namelijk mede geleid tot een snelle aanhouding. Dat is altijd goed. We zijn blij met de alertheid en het juiste optreden.”

Dashcams

Volgens de politie kan het tippen van een verdachte situatie bijdragen in bepaalde onderzoeken. “We vragen ook vaak beelden op van dashcams. Soms kan een beeld van een voertuig op een bepaalde weg namelijk een haakje zijn in een onderzoek. Het kan net die ene ontbrekende schakel zijn. Wij roepen natuurlijk zelf ook regelmatig mensen op om met ons mee te denken. Als taxichauffeurs soms wat meer informatie hebben, omdat ze vaak op de weg zijn, kan dat een interessante doelgroep voor ons zijn”, zo besluit de politiewoordvoerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.