Ambulance. Foto: iStock / Ignatiev
Ongeluk

15-jarige jongen overleden door aanrijding met taxi in Volendam

Ambulance. Foto ter illustratie.Foto: iStock / Ignatiev

Een jongen van 15 jaar is overleden door een ongeluk met een taxi in de nacht van zaterdag op zondag in Volendam. De jongen, afkomstig uit het Noord-Hollandse dorp, reed rond 00.30 uur op de fiets over de Heideweg toen hij werd aangereden door de auto, meldt een woordvoerder van de politie. De jongen werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij zondag is overleden.

De bestuurder van de taxi, een 27-jarige Amsterdammer, is diezelfde nacht aangehouden. Er is bloed bij hem afgenomen en hij zal worden verhoord. De politie doet onderzoek naar hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

Steunbetuigingen

Volgens NH Nieuws is Volendam in rouw door de aanrijding. Op Facebook staan tientallen steunbetuigingen voor de nabestaanden, familieleden, vrienden en vriendinnen van de jongen, aldus de lokale nieuwssite.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.