Qbuzz, foto Peter Olthof
Qbuzz

Minder bussen in Drenthe en Groningen door staking taxivervoer

Door de aangekondigde stakingen van woensdag rijden er mogelijk minder bussen in Drenthe en Groningen. Foto: Flickr/Peter Olthof

Door de landelijke staking die FNV organiseert voor een betere cao Zorgvervoer en taxi, rijden er komende woensdag mogelijk minder bussen in Drenthe en Groningen. Dat meldt Qbuzz.

Volgens de vervoersmaatschappij heeft dat te maken met het feit dat FNV ook de chauffeurs die werkzaam zijn bij Taxi Dorenbos heeft opgeroepen, hun werkzaamheden neer te leggen. “Omdat sommige lijnen van Qbuzz in Groningen en Drenthe deels worden gereden door chauffeurs van deze vervoerder, vervallen er woensdag mogelijk ritten”, aldus Qbuzz.

Reisplanner woensdag minder betrouwbaar

Volgens de busvervoerder wordt op het laatste moment pas duidelijk welke ritten uitvallen door de staking. “De werkgever mag voorafgaand aan een staking haar werknemers niet vragen wie wel of niet staakt”, zo verduidelijkt een woordvoerder van Qbuzz. “Pas op de stakingsdag weet Dorenbos wie werkwillig zijn. Dorenbos zal vervolgens aan Qbuzz doorgeven welke chauffeurs niet aanwezig zijn, zodat onze verkeersleiding de getroffen ritten uit de reisinformatiesystemen kunnen halen. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal woensdag helaas minder betrouwbaar zijn”, zo besluit Qbuzz.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Minder bussen in Drenthe en Groningen door staking taxivervoer | TaxiPro
Qbuzz, foto Peter Olthof
Qbuzz

Minder bussen in Drenthe en Groningen door staking taxivervoer

Door de aangekondigde stakingen van woensdag rijden er mogelijk minder bussen in Drenthe en Groningen. Foto: Flickr/Peter Olthof

Door de landelijke staking die FNV organiseert voor een betere cao Zorgvervoer en taxi, rijden er komende woensdag mogelijk minder bussen in Drenthe en Groningen. Dat meldt Qbuzz.

Volgens de vervoersmaatschappij heeft dat te maken met het feit dat FNV ook de chauffeurs die werkzaam zijn bij Taxi Dorenbos heeft opgeroepen, hun werkzaamheden neer te leggen. “Omdat sommige lijnen van Qbuzz in Groningen en Drenthe deels worden gereden door chauffeurs van deze vervoerder, vervallen er woensdag mogelijk ritten”, aldus Qbuzz.

Reisplanner woensdag minder betrouwbaar

Volgens de busvervoerder wordt op het laatste moment pas duidelijk welke ritten uitvallen door de staking. “De werkgever mag voorafgaand aan een staking haar werknemers niet vragen wie wel of niet staakt”, zo verduidelijkt een woordvoerder van Qbuzz. “Pas op de stakingsdag weet Dorenbos wie werkwillig zijn. Dorenbos zal vervolgens aan Qbuzz doorgeven welke chauffeurs niet aanwezig zijn, zodat onze verkeersleiding de getroffen ritten uit de reisinformatiesystemen kunnen halen. We doen ons best om de reisinformatie actueel te houden, maar de reisplanner zal woensdag helaas minder betrouwbaar zijn”, zo besluit Qbuzz.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.