Sportcoach Johan Minnoy
Gezondheid

Sportcoach Johan Minnoy adviseert taxichauffeurs: ‘Beweeg tijdens het wachten’

Sportcoach Johan Minnoy. Foto: Johan Minnoy

Taxichauffeurs hebben een zittend beroep. Sportcoach Johan Minnoy uit Belgische Sint-Agatha-Berchem raadt het chauffeurs aan om het langdurig zitten in een auto toch zo veel mogelijk te vermijden. 

“Recent studies tonen aan dat een zittende houding eigenlijk niet slecht is voor het lichaam”, zegt Johan Minnoy op de vraag hoe taxichauffeurs iets aan de zittende houding kunnen doen. “Het slechte is wel dat taxichauffeurs het op een langdurige manier aanhouden. Dat is funest voor het lichaam. Ze moeten hun zittende houding zo vaak mogelijk onderbreken. De bewegingsdriehoek adviseert om alle 30 minuten recht te staan. Ik bekijk altijd wat er verbeterd kan worden tijdens, voor en na hun werk. Als ze moeten wachten op een volgende klant, kunnen ze buiten hun wagen staand wachten.”

Rugklachten

Wat de gevolgen van een zittende houding kunnen zijn? “Wie vaak zit, kan makkelijk nek- en rugklachten krijgen. Dan denk ik aan de boven- en onderrug. Als taxichauffeurs aan het wachten zijn, kunnen ze dus wat oefeningen doen voor die regio’s. Wacht niet in de auto. Ga uit de wagen. Sta recht. Stretch het lichaam. Haal koffie. Je kan ook achter het stuur oefeningen doen. Plooi je elleboog op 90 graden. Stimuleer je spieren in je dijen en heupregio.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige interview met sportcoach Johan Minnoy. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Sportcoach Johan Minnoy adviseert taxichauffeurs: ‘Beweeg tijdens het wachten’ | TaxiPro
Sportcoach Johan Minnoy
Gezondheid

Sportcoach Johan Minnoy adviseert taxichauffeurs: ‘Beweeg tijdens het wachten’

Sportcoach Johan Minnoy. Foto: Johan Minnoy

Taxichauffeurs hebben een zittend beroep. Sportcoach Johan Minnoy uit Belgische Sint-Agatha-Berchem raadt het chauffeurs aan om het langdurig zitten in een auto toch zo veel mogelijk te vermijden. 

“Recent studies tonen aan dat een zittende houding eigenlijk niet slecht is voor het lichaam”, zegt Johan Minnoy op de vraag hoe taxichauffeurs iets aan de zittende houding kunnen doen. “Het slechte is wel dat taxichauffeurs het op een langdurige manier aanhouden. Dat is funest voor het lichaam. Ze moeten hun zittende houding zo vaak mogelijk onderbreken. De bewegingsdriehoek adviseert om alle 30 minuten recht te staan. Ik bekijk altijd wat er verbeterd kan worden tijdens, voor en na hun werk. Als ze moeten wachten op een volgende klant, kunnen ze buiten hun wagen staand wachten.”

Rugklachten

Wat de gevolgen van een zittende houding kunnen zijn? “Wie vaak zit, kan makkelijk nek- en rugklachten krijgen. Dan denk ik aan de boven- en onderrug. Als taxichauffeurs aan het wachten zijn, kunnen ze dus wat oefeningen doen voor die regio’s. Wacht niet in de auto. Ga uit de wagen. Sta recht. Stretch het lichaam. Haal koffie. Je kan ook achter het stuur oefeningen doen. Plooi je elleboog op 90 graden. Stimuleer je spieren in je dijen en heupregio.”

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad TaxiPro.be. Lees hier het volledige interview met sportcoach Johan Minnoy. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Matthias Vanheerentals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.