Foto van een politieauto.
"Herhaling niet uitgesloten"

Politie deelt meerdere processen-verbaal uit tijdens taxicontrole Maastricht

Close-up van een politieauto. Foto ter illustratie.Foto: iStock / Livinus

De verkeerspolitie in Maastricht heeft in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en Team Taxizaken Amsterdam, maandag een grote taxicontrole uitgevoerd. Tijdens deze controle werden tientallen processen-verbaal (PV’s) uitgeschreven. 

Tientallen taxichauffeurs werden onder meer gecontroleerd op chauffeurskaarten, aanwezige tarievenkaarten, taxameters en rijgedrag, zo meldt de politie op Facebook. Volgens 1Limburg zijn er in totaal zestig taxi’s gecontroleerd, waarbij 26 chauffeurs een prent hebben moeten incasseren. De politie controleerde naar eigen zeggen in Maastricht, omdat die stad ‘druk bezocht’ wordt door taxi’s uit andere steden.

“Meerdere processen-verbaal werden uitgereikt”, zegt de politie over de taxicontrole. “Daar waar nodig werd de arbeid onmiddellijk gestaakt. Gaandeweg de controle veranderde het taxibeeld op straat.” De politie sluit herhaling van dergelijke controles niet uit.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.