Pixabay - Autoband
Naar stembureaus

Amper aanvragen voor vervangend vervoer bij meldpunten bonden

Autoband, foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Andreas Lischka

De meldpunten van vakbonden FNV en CNV voor mensen die afhankelijk zijn van het streekvervoer en gisteren niet naar het stemlokaal konden gaan wegens de stakingen, werden amper gebruikt. Via de websites van de bonden konden mensen met een beperking of die slecht ter been zijn een verzoek indienen voor vervangend vervoer naar de stembus. FNV en CNV kregen tot begin gisteravond elk maar één aanvraag binnen.

FNV heeft voor de melder een taxi ingeschakeld. Waarom er weinig gebruik is gemaakt van het meldpunt, kon de woordvoerder niet aangeven. De bonden zorgden woensdag ook voor overlast door de staking van medewerkers in het streekvervoer. Werkgeversorganisatie VWOV, die vervoerders als Arriva en Keolis vertegenwoordigt, liet woensdagochtend weten dat ruim de helft van de bussen in het streekvervoer reed.

Discussie

Dat er woensdag een staking gepland was leidde de afgelopen tijd tot discussie, juist omdat er ook verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen op die dag werden gehouden. Onder meer de Oogvereniging uitte kritiek: door de staking zou het voor blinden en slechtzienden moeilijker zijn om bij een voor hen toegankelijk stembureau te komen.

Vanaf donderdag worden de stakingen juist tot en met volgende week vrijdag opgeschort om nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans te geven, meldden de vakbonden dinsdag op een grote manifestatie in Utrecht. Daar werd nog geopperd woensdag al niet meer te gaan staken. Maar daarop klonk veel boegeroep van de aanwezige actievoerders, vandaar dat de staking op de verkiezingsdag niet werd afgelast.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Amper aanvragen voor vervangend vervoer bij meldpunten bonden | TaxiPro
Pixabay - Autoband
Naar stembureaus

Amper aanvragen voor vervangend vervoer bij meldpunten bonden

Autoband, foto ter illustratie. Foto: Pixabay/Andreas Lischka

De meldpunten van vakbonden FNV en CNV voor mensen die afhankelijk zijn van het streekvervoer en gisteren niet naar het stemlokaal konden gaan wegens de stakingen, werden amper gebruikt. Via de websites van de bonden konden mensen met een beperking of die slecht ter been zijn een verzoek indienen voor vervangend vervoer naar de stembus. FNV en CNV kregen tot begin gisteravond elk maar één aanvraag binnen.

FNV heeft voor de melder een taxi ingeschakeld. Waarom er weinig gebruik is gemaakt van het meldpunt, kon de woordvoerder niet aangeven. De bonden zorgden woensdag ook voor overlast door de staking van medewerkers in het streekvervoer. Werkgeversorganisatie VWOV, die vervoerders als Arriva en Keolis vertegenwoordigt, liet woensdagochtend weten dat ruim de helft van de bussen in het streekvervoer reed.

Discussie

Dat er woensdag een staking gepland was leidde de afgelopen tijd tot discussie, juist omdat er ook verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen op die dag werden gehouden. Onder meer de Oogvereniging uitte kritiek: door de staking zou het voor blinden en slechtzienden moeilijker zijn om bij een voor hen toegankelijk stembureau te komen.

Vanaf donderdag worden de stakingen juist tot en met volgende week vrijdag opgeschort om nieuwe onderhandelingen met de werkgevers een kans te geven, meldden de vakbonden dinsdag op een grote manifestatie in Utrecht. Daar werd nog geopperd woensdag al niet meer te gaan staken. Maar daarop klonk veel boegeroep van de aanwezige actievoerders, vandaar dat de staking op de verkiezingsdag niet werd afgelast.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits/ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.