VDL Futura FHD2-135, touringcar

VDL voegt touringcar van 13,5 meter toe aan Futura-range

VDL heeft zijn touringcaraanbod uitgebreid met een nieuwe lengtevariant in de Futura-range, de FHD2-135. De lengte van 13,5 meter brengt een bagageruimte van 12 kubieke meter met zich mee. De maximale stoelindeling van 63+1+1 is uniek voor een model op twee assen. VDL levert ook de FMD2 in een lengte van 13,5 meter.

De Futura FHD2 is een touringcar die volgens VDL geschikt is voor hoogwaardige reizen, van dagtochten tot meerdaagse buitenlandse reizen. Deze nieuwe Futura lengtevariant is daarnaast uitermate geschikt voor intercity-vervoer over langere afstanden. De maximale lengte van een voertuig op twee assen bedraagt door een verruiming van de wetgeving 13,5 meter. Dankzij een scherpe stuurhoek van 60 graden is de FHD2-135 goed wendbaar en makkelijk te manoeuvreren.

Minder brandstofverbruik

De FHD2-135 wordt standaard geleverd met een DAF MX-11 271 motor (271 kW – 370 pk) en is optioneel leverbaar met een DAF MX-11 320 motor (320 kW – 440 pk). Voor de touringcarondernemer betekent de Futura FHD2 ‘Profit of Ownership’. Een laag eigengewicht, minder brandstofverbruik, een hoge passagierscapaciteit, veel bagageruimte en een lage kilometerkostprijs maken van de Futura FHD2 een uiterst rendabele investering, zo belooft VDL.

De FHD2-135 heeft naast de al genoemde lengte een breedte van 2,5 meter en een totale hoogte van 3,7 meter. De stahoogte binnen bedraagt 1,94 meter. De wielbasis bedraagt 7,42 meter, de vooroverbouw 2,7 meter en de achteroverbouw 3,34 meter. Deze touringcar heeft een draaicirkel van net iets minder dan 23,5 meter.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.