MAN Lion's Coach, touringcar

MAN lanceert vernieuwde touringcar Lion’s Coach

MAN heeft zijn touringcar Lion’s Coach een grondige update gegeven. De carrosserie van deze bus is verstevigd en het design is flink aangepast ten opzichte van de vorige versie. De nieuwe editie van deze touringcar komt binnenkort op de markt.

Man heeft met de nieuwe Lion’s Coach een moderne en tijdloze touringcar op de markt willen brengen. Aanleiding daarvoor was onder meer de veiligheidsnorm ECE R66.02 die in oktober 2017 ingaat. De bus krijgt een andere uitstraling door het aangepaste design dat op het hele voertuig van toepassing is.

Zowel voor als achter zijn de lichten voorzien van Full LED-technologie. Dim- en grootlicht met LED is circa 50 procent feller dan halogeen. Daarnaast is LED-licht meer diffuus en heeft het een groter bereik. Een kenmerkend aspect van de nieuwe koplamp is de MAN-lichtstrip voor de dagrijverlichting. Het interieur is eveneens gemoderniseerd en heeft nu een luxere uitstraling dan ooit.

Assistentiesystemen

De nieuwe Lion’s Coach gaat dankzij de nieuwe MAN D2676 motor nog efficiënter met brandstof om dan voorheen. Met de geoptimaliseerde Euro 6-motor biedt deze motor ook voordelen als een langere asoverbrenging en het hogere vermogen bij een lager toerental. Er zijn tal van assistentiesystemen standaard opgenomen, zoals Adaptive Cruise Control, Lane Guard System, Emergency Brake Assist, Emergency Stopping Signal, Dynamic Stability Program en MAN Attention Guard. Schokdempers van een nieuwe generatie en het geoptimaliseerde Dynamic Stability Program moeten zorgen voor nog meer rijcomfort, een verbeterd rijgedrag en ruimere veiligheidsreserves, aldus MAN.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.