Tolbox, BP

Nieuwe oplossing voor tolbetalingen in Europa

Bron: BP

In de loop van 2018 krijgen ook touringcarbedrijven te maken met een nieuw systeem voor automatische tolbetalingen in heel Europa. BP heeft voor dit European Electronic Toll Service-systeem de EETS Tolbox ontwikkeld, dat de gebruikers tijd en geld kan besparen.

De EETS- richtlijn van het Europees Parlement is al jaren in ontwikkeling met als doel de onoverzichtelijkheid van een tolsysteem per land in te ruilen voor één Europese tolbox, in plaats van de vele verschillende tolboxen die ook touringcars aan boord moeten hebben. BP brengt nu zijn EETS Tolbox op de markt voor bedrijven die zich met internationaal vervoer en transport bezighouden.

Gekoppeld aan tankpas

BP heeft zijn kennis en ervaring op het vlak van tolbetalingen verwerkt in zijn EETS-aanbod. Alle automatische tolbetalingen in heel Europa kunnen daarmee vanuit één On Board Unit (OBU) worden gedaan. De EETS Tolbox is bovendien gekoppeld aan de BP + Aral Tankpas, zodat klanten gebruik kunnen maken van het uitgebreide aanbod voor tolbetalingen en On Road Services. BP kan samen met de klant in kwestie de specifieke wensen in kaart brengen en zo een EETS-aanbieding op maat doen.

De installatie van de tolbox is op basis van plug & play. Updates, zoals het toevoegen van landen, kunnen draadloos worden uitgevoerd en er zijn verschillende exclusieve On Road-Services beschikbaar. De komende tijd worden er nog diverse mogelijkheden aan het systeem toegevoegd, zoals voor track & trace, voertuigtelematica, wagenparkbeheer en rapportage.

Minder kans op storingen

Het gebruik van de EETS Tolbox brengt diverse voordelen met zich mee, zo geeft BP aan. Omdat installatie niet in de werkplaats hoeft te gebeuren, hoeven de voertuigen er ook niet lang voor stil te staan. Het gebruik van minder OBU’s verkleint ook de kans op storingen, en daarmee op boetes. De tolbox is bijvoorbeeld ook op afstand te blokkeren in geval van diefstal en BP heeft diverse deskundigen op het gebied van tolsystemen in huis als aanspreekpunt voor gebruikers van de tolbox.

Al in april 2018 zullen de eerste landen beschikbaar zijn in de EETS Tolbox. Het gaat dan om Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië, Portugal en de A4 in Polen. Onder meer Duitsland, Hongarije, Noorwegen, Slovenië en de rest van Polen volgen in de loop van 2018 of 2019. Tsjechië en Slowakije volgen in 2020 of 2021.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.