Touringcar

Oad rijdt door; Peter Langhout schrapt reizen

Het faillissement van Havi Beheer weerhoudt touringcarbedrijf Oad er niet van om zijn kerstreizen en dagtochten door te laten gaan. Voor Peter Langhout betekent het faillissement van moederbedrijf Havi Beheer dat alle reizen worden geschrapt, waaronder die per touringcar.

Eerder deze week ging Havi Beheer failliet. Dit is het moederbedrijf van Havi Travel, dat onder de vlag van Oad en Peter Langhout onder meer touringcarreizen verzorgt. Havi Travel is voor zo ver bekend niet failliet, maar Peter Langhout heeft bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) een melding van financieel onvermogen gedaan. Reizen die bij deze operator zijn geboekt, gaan niet meer door. Reizigers krijgen van SGR een uitnodiging om hun vooruitbetaalde reissom terug te claimen.

Zomerreizen 2020

Oad zocht en vond wel een oplossing voor de ontstane problemen. De kerstreizen en dagtochten die al zijn geboekt, gaan gewoon door. En dat geldt ook voor de zomerreizen in 2020. Oad heeft ook hulp aangeboden gekregen van andere touringcarbedrijven. “We laten onze gasten niet in de kou staan, die hebben zich immers op een mooie kerstreis verheugd”, zegt Oad-directeur Arjan Koster.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

3 reacties op “Oad rijdt door; Peter Langhout schrapt reizen”

Hannelore Kruikemeijer|24.12.19|11:26

tja Peter Langhout, dat dat bedrijf nog mag accepteren. Ik ben 20 jaar uit het toerisme geweest en zie daar, geen enkele verandering dus.

Rob Roy|26.12.19|21:58

Jammer, dit faillissement. We hebben veel mooie reizen met Peter Langhout gemaakt. Altijd prima geregeld. Geen enkel negatief woord over Peter Langhout alstublieft.

HAJ|28.12.19|20:14

tekst