Koninklijke Beuk stay safe

Touringcars vormen boodschap ‘stay safe’

De touringcars van Koninklijke Beuk staan momenteel stil omdat er door de maatregelen tegen het coronavirus geen vervoer mogelijk is. Het bedrijf heeft de gelegenheid aangegrepen om de voertuigen zo op te stellen dat ze een vanuit de lucht leesbare boodschap brengen: ‘stay safe’, ofwel ‘blijf veilig’.

Het is een oproep die steeds meer mensen elkaar in deze tijden meegeven en waar Beuk zich van harte bij aansluit. Er waart immers een virus rond waar nog niet veel over bekend is. Dat raakt de sectoren touringcar en taxi keihard, want zij hebben door alle maatregelen tegen het virus nog nauwelijks werk. Ook dat brengt Beuk met dit initiatief voor het voetlicht, want normaliter is het helemaal niet mogelijk om alle voertuigen hiervoor te gebruiken.

Voorste deur alleen voor chauffeur

Tegelijk zal er een tijdperk na de coronacrisis zijn, waarin er ook weer behoefte is aan touringcarvervoer. Daar is Koninklijke Beuk op voorbereid. Het wagenpark is ‘coronaproof’ gemaakt. Zo kunnen passagiers met de voorgeschreven 1,5 meter afstand tot elkaar aan boord zijn. De voorste deur is voorlopig uitsluitend voor de chauffeur, terwijl de passagiers via de achterste deur het voertuig betreden. Er is desinfecterende handgel aan boord en de schoonmaakprocedure voor de bussen is aangescherpt.

Koninklijke Beuk stay safe

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.