Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Spookrijdende touringcarchauffeur met 51 passagiers volgde navigatie

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

Een touringcar met 51 inzittenden reed afgelopen vrijdagnacht op de A2 bij Born tegen het verkeer in. De chauffeur van het voertuig verklaarde tijdens zijn politieverhoor dat hij het navigatiesysteem volgde, maar dat hij zijn levensgevaarlijke fout al snel doorhad. 

Het voorval vond rond half drie ’s nachts plaats. Een tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur die net op tijd kon uitwijken voor de touringcar heeft de man definitief doen beseffen dat hij verkeerd zat, schrijft de Telegraaf. Ondanks dat de chauffeur slechts de lengte van de afrit – die hij voor oprit aanzag – en nog een klein stuk op de A2 heeft gereden, zijn hij en zijn passagiers ternauwernood aan een ongeluk ontkomen.

Nog een chauffeur aanwezig

De touringcar kwam uiteindelijk op de linkerrijbaan van de verkeerde weghelft tot stilstand. Patrouillewagens van de politie namen plaats voor de touringcar met blauwe zwaailichten om tegemoetkomende automobilisten te attenderen op het gevaar. Nadat de bus was gekeerd kon de reis weer vrij snel worden hervat. Er bleek namelijk nog een chauffeur aanwezig te zijn.

De chauffeur die de fout in was gegaan, werd meegenomen voor verhoor maar werd al vrij snel vrijgelaten. Hij zal naar verwachting geen celstraf krijgen, maar de officier van justitie moet nog wel een besluit nemen over een boete voor het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Waar de touringcar vandaan kwam is niet duidelijk.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.