Touringcar

Touringcar in 2022 regelmatig ingezet door politie in Brabant en Zeeland

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Om telefoongebruik in het verkeer tegen te gaan, zet de politie in Noord-Brabant en Zeeland gedurende het hele jaar een touringcar in. Dit is al eerder een succesvol middel gebleken om verkeersovertreders op te sporen.

Smartphonegebruik achter het stuur lijkt voor sommige weggebruikers een gewoonte te zijn geworden, schrijft Transport Online. Afgeleid rijden veroorzaakt echter veel ongelukken. Om deze reden wordt met de handhavingsactie ‘Ogen op de weg’ opnieuw een touringcar ingezet om overtreders ervan te overtuigen om hun smartphone in het verkeer met rust te laten. De politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de provincies Zeeland en Noord-Brabant voeren gezamenlijk deze actie uit.

Twintig dagen

Zodra agenten vanuit de touringcar een overtreding zien, melden ze dit bij een ander politieteam in een kleinere auto. Dit team neemt het over en houdt de overtreder aan. De handhavingsactie wordt over twintig dagen over het jaar verspreidt. Naast de touringcar wordt hierbij ook een MONO-cam ingezet. Dit is een slimme camera waarmee herkend kan worden of een automobilist een apparaat vast heeft.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcar in 2022 regelmatig ingezet door politie in Brabant en Zeeland | TaxiPro
Touringcar

Touringcar in 2022 regelmatig ingezet door politie in Brabant en Zeeland

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

Om telefoongebruik in het verkeer tegen te gaan, zet de politie in Noord-Brabant en Zeeland gedurende het hele jaar een touringcar in. Dit is al eerder een succesvol middel gebleken om verkeersovertreders op te sporen.

Smartphonegebruik achter het stuur lijkt voor sommige weggebruikers een gewoonte te zijn geworden, schrijft Transport Online. Afgeleid rijden veroorzaakt echter veel ongelukken. Om deze reden wordt met de handhavingsactie ‘Ogen op de weg’ opnieuw een touringcar ingezet om overtreders ervan te overtuigen om hun smartphone in het verkeer met rust te laten. De politie Oost-Brabant en Zeeland-West-Brabant en de provincies Zeeland en Noord-Brabant voeren gezamenlijk deze actie uit.

Twintig dagen

Zodra agenten vanuit de touringcar een overtreding zien, melden ze dit bij een ander politieteam in een kleinere auto. Dit team neemt het over en houdt de overtreder aan. De handhavingsactie wordt over twintig dagen over het jaar verspreidt. Naast de touringcar wordt hierbij ook een MONO-cam ingezet. Dit is een slimme camera waarmee herkend kan worden of een automobilist een apparaat vast heeft.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.