Uitgebrande touringcar N18. Foto: News United / 112 Achterhoek-nieuws

Touringcar brandt volledig uit, inzittenden op tijd in veiligheid

Uitgebrande touringcar N18. Foto: News United / 112 Achterhoek-nieuws

Een touringcar met schoolkinderen en hun begeleiders is vrijdagmiddag op de N18 tussen Eibergen en Groenlo in brand gevlogen. Alle passagiers en de chauffeur hebben veilig de bus kunnen verlaten. Alleen wat persoonlijke spullen van de inzittenden gingen in vlammen op.

Op beelden is goed te zien dat het voertuig compleet uitgebrand is, hoewel drie brandweerauto’s snel ter plaatse waren om te blussen. Volgens Tubantia zaten er in de bus een kleine twintig kinderen van scholengemeenschap Marianum uit Lichtenvoorde. Zij waren op de terugweg zijn van een schoolreis toen de motor van de bus al snel vlam vatte.

Steenmarter

De chauffeur wist de touringcar op een parkeerplaats voor noodgevallen te krijgen. De krant meldt dat de leerlingen en docenten zichzelf in veiligheid brachten door over een droge sloot te springen.

Volgens Tubantia is de veroorzaker van de brand mogelijk een steenmarter. De brandweerlieden zouden bij het blussen een dier uit de bus gespoten hebben, waarschijnlijk een steenmarter. Na de brand was de weg tussen bij Eibergen enige tijd dicht voor reparatiewerkzaamheden.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.