Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder

Touringcar brandt volledig uit op snelweg

Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder. Foto: Tom van der Put

Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder, in brand gevlogen. Volgens de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn er geen gewonden gevallen. De bus is volledig uitgebrand. 

“Doordat de bus in brand vloog, is er ook nog een bermbrand ontstaan”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. “Nadat de bus was gestopt werd de brandweer ingeschakeld. Zij hebben het vuur geblust. Dat duurde ongeveer anderhalf uur.” De brand is veroorzaakt door een motorisch effect. Niemand raakte gewond.

Asfalteren

Door de brand ontstond er een lange file. Rijkswaterstaat was tot ongeveer 05.30 uur donderdagochtend bezig met het opnieuw asfalteren van de rijstrook én de vluchtstrook. Rijkswaterstaat gaf de rijstrook pas om 07.00 uur weer vrij.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Touringcar brandt volledig uit op snelweg | TaxiPro
Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder

Touringcar brandt volledig uit op snelweg

Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder. Foto: Tom van der Put

Een Franse touringcar is gisteravond op de A16, tussen de Belgische grens en knooppunt Galder, in brand gevlogen. Volgens de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn er geen gewonden gevallen. De bus is volledig uitgebrand. 

“Doordat de bus in brand vloog, is er ook nog een bermbrand ontstaan”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant weten. “Nadat de bus was gestopt werd de brandweer ingeschakeld. Zij hebben het vuur geblust. Dat duurde ongeveer anderhalf uur.” De brand is veroorzaakt door een motorisch effect. Niemand raakte gewond.

Asfalteren

Door de brand ontstond er een lange file. Rijkswaterstaat was tot ongeveer 05.30 uur donderdagochtend bezig met het opnieuw asfalteren van de rijstrook én de vluchtstrook. Rijkswaterstaat gaf de rijstrook pas om 07.00 uur weer vrij.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.