Queen Elizabeth
15% stijging

FlixBus ziet toename in aantal ritten naar Verenigd Koninkrijk door begrafenis Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth Foto: GOV.UK

Personenvervoerder FlixBus signaleert sinds het overlijden van Queen Elizabeth een enorme toename in het aantal ritten naar het Verenigd Koninkrijk. De busvervoerder vermoedt dat de stijging te maken heeft met de begrafenis van de overleden koningin.

Volgens FlixBus is het aantal busritten die vanuit Nederland en België richting het Verenigd Koninkrijk gaan, met ongeveer 15 procent toegenomen. Vooral ritten vanuit steden als Brussel, Amsterdam, Antwerpen of Rotterdam behoren tot de meest populaire om de Britse hoofdstad London te bereiken.

Queen Elizabeth

Deze stijging heeft volgens FlixBus te maken met het overlijden van Queen Elizabeth, die vorige week donderdag overleed. “Deze stijging, waargenomen in vergelijking met de voorgaande weken en met de normale activiteit van de FlixBus-lijnen naar het Verenigd Koninkrijk, wordt grotendeels verklaard door de begrafenis van koningin Elizabeth II op 19 september en de vier dagen van openbare meditatie die eraan vooraf gaan”, aldus FlixBus. De busvervoerder verwacht dan ook dat deze trend zich doorzet tot na de begrafenis.

Ook stijging in Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf is er volgens FlixBus een toename in het aantal boekingen naar Londen te bespeuren. Vertrekken vanuit Liverpool, Manchester of Birmingham hebben deze week een stijging van ongeveer 20 procent laten zien. Ook de reserveringen voor de heen- en terugreis nemen toe. FlixBus verwacht dat de normale activiteiten vanaf dinsdag 20 september zullen terugkeren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FlixBus ziet toename in aantal ritten naar Verenigd Koninkrijk door begrafenis Queen Elizabeth II | TaxiPro
Queen Elizabeth
15% stijging

FlixBus ziet toename in aantal ritten naar Verenigd Koninkrijk door begrafenis Queen Elizabeth II

Queen Elizabeth Foto: GOV.UK

Personenvervoerder FlixBus signaleert sinds het overlijden van Queen Elizabeth een enorme toename in het aantal ritten naar het Verenigd Koninkrijk. De busvervoerder vermoedt dat de stijging te maken heeft met de begrafenis van de overleden koningin.

Volgens FlixBus is het aantal busritten die vanuit Nederland en België richting het Verenigd Koninkrijk gaan, met ongeveer 15 procent toegenomen. Vooral ritten vanuit steden als Brussel, Amsterdam, Antwerpen of Rotterdam behoren tot de meest populaire om de Britse hoofdstad London te bereiken.

Queen Elizabeth

Deze stijging heeft volgens FlixBus te maken met het overlijden van Queen Elizabeth, die vorige week donderdag overleed. “Deze stijging, waargenomen in vergelijking met de voorgaande weken en met de normale activiteit van de FlixBus-lijnen naar het Verenigd Koninkrijk, wordt grotendeels verklaard door de begrafenis van koningin Elizabeth II op 19 september en de vier dagen van openbare meditatie die eraan vooraf gaan”, aldus FlixBus. De busvervoerder verwacht dan ook dat deze trend zich doorzet tot na de begrafenis.

Ook stijging in Verenigd Koninkrijk

Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf is er volgens FlixBus een toename in het aantal boekingen naar Londen te bespeuren. Vertrekken vanuit Liverpool, Manchester of Birmingham hebben deze week een stijging van ongeveer 20 procent laten zien. Ook de reserveringen voor de heen- en terugreis nemen toe. FlixBus verwacht dat de normale activiteiten vanaf dinsdag 20 september zullen terugkeren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.