Touringcars
Ede-Wageningen

NS verwacht weinig impact stakende touringcarchauffeurs

Touringcars. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

Stakende touringcarchauffeurs komen woensdagochtend bijeen in Ede, zo meldde vakbond FNV eerder vandaag. De locatie naast het treinstation Ede-Wageningen is gekozen vanwege de stremming op het spoor tussen Utrecht en Ede. Chauffeurs die nodig zijn om het vervangende vervoer te regelen, komen uit de touringcarsector.

Spoorbedrijf NS verwacht op basis van berichten uit de sector dat de impact van de staking voor het vervangende busvervoer niet heel groot zal zijn. “Maar je weet pas de dag zelf wat de stakingsbereidheid is. Ons advies aan reizigers is dus om voor vertrek de reisplanner te checken, want de reis kan anders lopen dan men gewend is”, aldus een woordvoerster.

Ook FNV-bestuurder Lutz Kressin verwacht niet dat het vervangende busvervoer erg wordt ontregeld. “Ik denk dat de meeste chauffeurs gewoon hun dienst doen. Staken is voor veel mensen net een stap verder. Als er honderd mensen komen spring ik een gat in de lucht.”

Buitenlandse chauffeurs

Op vijf treintrajecten rijden woensdag vervangende bussen. Volgens NS hebben de busbedrijven waarmee wordt samengewerkt meer buitenlandse chauffeurs geregeld om zoveel mogelijk ritten te laten doorgaan. Op het traject Dordrecht – Roosendaal en Dordrecht – Breda, rijdt treinvervangend busvervoer. Ook tussen Lelystad en Dronten rijden nog steeds bussen als gevolg van de enorme stroomstoring van 2 september. Daarnaast rijden tussen Utrecht Centraal en Rhenen en Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist ook snelbussen. Op deze route komen de stakende touringcarchauffeurs woensdagochtend bijeen.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad OVPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

NS verwacht weinig impact stakende touringcarchauffeurs | TaxiPro
Touringcars
Ede-Wageningen

NS verwacht weinig impact stakende touringcarchauffeurs

Touringcars. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

Stakende touringcarchauffeurs komen woensdagochtend bijeen in Ede, zo meldde vakbond FNV eerder vandaag. De locatie naast het treinstation Ede-Wageningen is gekozen vanwege de stremming op het spoor tussen Utrecht en Ede. Chauffeurs die nodig zijn om het vervangende vervoer te regelen, komen uit de touringcarsector.

Spoorbedrijf NS verwacht op basis van berichten uit de sector dat de impact van de staking voor het vervangende busvervoer niet heel groot zal zijn. “Maar je weet pas de dag zelf wat de stakingsbereidheid is. Ons advies aan reizigers is dus om voor vertrek de reisplanner te checken, want de reis kan anders lopen dan men gewend is”, aldus een woordvoerster.

Ook FNV-bestuurder Lutz Kressin verwacht niet dat het vervangende busvervoer erg wordt ontregeld. “Ik denk dat de meeste chauffeurs gewoon hun dienst doen. Staken is voor veel mensen net een stap verder. Als er honderd mensen komen spring ik een gat in de lucht.”

Buitenlandse chauffeurs

Op vijf treintrajecten rijden woensdag vervangende bussen. Volgens NS hebben de busbedrijven waarmee wordt samengewerkt meer buitenlandse chauffeurs geregeld om zoveel mogelijk ritten te laten doorgaan. Op het traject Dordrecht – Roosendaal en Dordrecht – Breda, rijdt treinvervangend busvervoer. Ook tussen Lelystad en Dronten rijden nog steeds bussen als gevolg van de enorme stroomstoring van 2 september. Daarnaast rijden tussen Utrecht Centraal en Rhenen en Utrecht Centraal en Driebergen-Zeist ook snelbussen. Op deze route komen de stakende touringcarchauffeurs woensdagochtend bijeen.

Dit artikel verscheen eerder op zustervakblad OVPro.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.