benzinepomp, tanken, diesel, taxi, prijs

Regeerakkoord: prijs diesel fors omhoog, ook voor de taxi

DEN HAAG – Het regeerakkoord brengt slecht nieuws voor de exploitatiekosten van de taxi-ondernemer. Omdat er geen kilometerheffing komt en de wegenbelasting gaat omlaag gaat, wordt de brandstof duurder.

Volgens de plannen van Camiel Eurlings zou de taxi vrijstelling krijgen voor de kilometerheffing. Ook heeft een taxivoertuig vrijstelling van wegenbelasting. Voor diesel moet echter wel het volle pond betaald worden.

Als het aan kabinet Rutte-1 ligt, betalen automobilisten straks minder voor hun wegenbelasting en meer voor een liter brandstof. Het regeerakkoord meldt niet in hoeverre de prijs van een liter brandstof omhoog zal gaan en hoeveel de wegenbelasting mag dalen.

Ook heeft Rutte-1 nog geen oplossing voor automobilisten die over de grens goedkoper gaan tanken. “Het kabinet zet hiervoor in op overleg met de buurlanden en binnen de EU”, staat in het regeerakkoord.

Ook mag op de snelwegen op rustige uren harder worden gereden. De maximumsnelheid wordt 130 kilometer per uur, behalve op plekken waar dit teveel geluidsoverlast of slechte luchtkwaliteit veroorzaakt.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.