Eigen vignet taxibedrijven Assen niet erkend door gemeente

Een kleine groep taxibedrijven uit Assen wilde met een eigen vignet de kwaliteit van het taxivervoer tijdens de TT van afgelopen weekend waarborgen. Een officiële status had het vignet echter niet. De gemeente benadrukt dat het niet om een erkend vignet gaat; er werd dus niet op gehandhaafd en het leverde de chauffeurs in kwestie ook geen voorkeursbehandeling op. Verder wordt het initiatief niet door de hele taxibranche in Assen gesteund.

De TT is een groot motorsportevenement waar een complete feestweek aan voorafgaat. Het raceweekend zelf trok vorig jaar 160.000 mensen. Die maken uitgebreid gebruik van de toeristische faciliteiten in Assen en omgeving, zoals campings, hotels en restaurants. Het spreekt voor zich dat de TT voor de plaatselijke taxibranche een gelegenheid is waar goed aan te verdienen valt, zoals dat ook gebeurt met grote evenementen in andere steden.

Maar ook hier komen taxichauffeurs van elders een graantje meepikken, en dat is Wietze Mast en een groep vakgenoten een doorn in het oog. Zij hebben daarom gezamenlijk een vignet in het leven geroepen. “We hebben dit bedacht zodat mensen weten wat eerlijke, betrouwbare en veilige taxi’s zijn, en wat niet. We hebben een vignet en er hangen posters bij campings, restaurants en andere horecagelegenheden zodat mensen weten waar het vignet voor staat. De campinghouders zijn hier echt heel enthousiast over, omdat zij nu weten met welke taxi’s ze hun gasten kunnen meesturen”, verzekert Mast.

Geen rekening mee gehouden

Desondanks gaat het vooralsnog alleen om een vrijwillige samenwerking tussen een deel van de taxibranche en de horecasector in Assen. Het initiatief van de groep taxibedrijven heeft geen officieel karakter. Het wordt niet ondersteund door de gemeente Assen en ook niet door de gehele taxibranche. Sterker nog: RTV Drenthe laat chauffeurs aan het woord die niet uitgenodigd zijn om mee te praten en die zich buitengesloten voelen. Zij vrezen dat ze minder werk zullen hebben tijdens de TT, omdat sommige mensen wellicht de indruk krijgen dat het om een officieel keurmerk gaat. De gemeente zou de branche al vaker hebben aangespoord om zich te verenigen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.

De gemeente was er ook als de kippen bij om tegenover nieuwsinassen.nl aan te geven dat het absoluut geen vignet is met enige status. Er wordt dan geen rekening mee gehouden door verkeersregelaars en het zal de taxichauffeurs die het vignet voeren geen voorkeursbehandeling opleveren. Alle taxibedrijven zullen tijdens de TT gelijk worden behandeld, zo benadrukt de gemeente. Er is gen formeel toezicht en er wordt niet op gehandhaafd; dat ligt bij de taxibedrijven en horeca-ondernemers die het vignet hanteren en erkennen.

Voorrang

Hun vignet mag dan in deze fase niet meer dan een persoonlijk initiatief zijn, aan het standpunt van Wietze Mast en zijn vakgenoten doet dat niets af. “We doen het hele jaar door ons best om onze boterham belegd te krijgen. Zeven dagen per jaar kunnen we bij wijze van spreken eens rookvlees op brood nemen in plaats van hagelslag. Dat willen we ons niet door taxichauffeurs van buiten Assen laten afnemen. In onze ogen moeten taxichauffeurs uit Assen voorrang krijgen tijdens een evenement als de TT.”

Mast stelt overigens dat het vignet na de TT wel een officieel karakter zal krijgen door alles samen met de gemeente notarieel vast te laten leggen. “Er was te weinig tijd om dat nog vóór de TT van dit jaar te regelen, maar binnenkort gaat dat alsnog gebeuren.”

Onderstaand het vignet en de poster zoals de groep taxichauffeurs die heeft bedacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Eigen vignet taxibedrijven Assen niet erkend door gemeente”

Petrus PK Kerstens|23.06.17|09:16

Het is bij elk lokaal evenement hetzelfde, altijd die paar lokale taxichauffeurs die hun eigen markt willen beschermen. Ze zouden blij moeten zijn met hulp van buitenaf, zelf kunnen ze namelijk die gigantische hoeveelheid ritten niet aan. De lokalen hebben liever dat de klanten uren wachten ( mogelijk in de regen ) tot ze eindelijk aan de beurt zijn. Om nog maar niet te spreken van vechtpartijen om één taxi.

richard Jaasma|23.06.17|09:54

hallo allemaal
Wij in Sneek hebben het zelfde” probleem” met de sneek-week,ook dan komen taxichauffeurs van verre overal vandaan!!, we zullen ermee moet leven!!(vervoergebied heel nederland
het zegt genoeg dat als je sneek-week wilt rijden in sneek, je eigen gebied in de steek laat, en dan ook nog eens je klanten!
Ik zeg altijd maar zo heren taxichauffeurs respecteer uw eigen gebied ,dit voorkomt dan menig woordenwisseling!!
Taxi Richard Sneek

Ton van Dalfsen|23.06.17|12:45

@ Richard, En de taxichauffeurs van verre komen dan uit hun stad met een TTO waar jij dan niet mag opereren. Hoe krom is de wereld

Nancy Beets|23.06.17|14:54

ik snep het probleem niet print het logo uit en plak het op je raam probleem opgelost

Jaafar Zagdoud|10.02.18|00:03

ik vind dat wat Wietze Mast doet een goeie zet is. Iedereen moet lekker in zijn eigen stad werken waar hij of zij altijd werken en niet tijdens een evenement opeens naar dat ene stad gaan om extra te verdienen want hun zouden dat ook niet fijn vinden als het omgekeerd bij hun gebeurt. Dus @Wietze Mast, goed gedaan jongen!

Eigen vignet taxibedrijven Assen niet erkend door gemeente | TaxiPro

Eigen vignet taxibedrijven Assen niet erkend door gemeente

Een kleine groep taxibedrijven uit Assen wilde met een eigen vignet de kwaliteit van het taxivervoer tijdens de TT van afgelopen weekend waarborgen. Een officiële status had het vignet echter niet. De gemeente benadrukt dat het niet om een erkend vignet gaat; er werd dus niet op gehandhaafd en het leverde de chauffeurs in kwestie ook geen voorkeursbehandeling op. Verder wordt het initiatief niet door de hele taxibranche in Assen gesteund.

De TT is een groot motorsportevenement waar een complete feestweek aan voorafgaat. Het raceweekend zelf trok vorig jaar 160.000 mensen. Die maken uitgebreid gebruik van de toeristische faciliteiten in Assen en omgeving, zoals campings, hotels en restaurants. Het spreekt voor zich dat de TT voor de plaatselijke taxibranche een gelegenheid is waar goed aan te verdienen valt, zoals dat ook gebeurt met grote evenementen in andere steden.

Maar ook hier komen taxichauffeurs van elders een graantje meepikken, en dat is Wietze Mast en een groep vakgenoten een doorn in het oog. Zij hebben daarom gezamenlijk een vignet in het leven geroepen. “We hebben dit bedacht zodat mensen weten wat eerlijke, betrouwbare en veilige taxi’s zijn, en wat niet. We hebben een vignet en er hangen posters bij campings, restaurants en andere horecagelegenheden zodat mensen weten waar het vignet voor staat. De campinghouders zijn hier echt heel enthousiast over, omdat zij nu weten met welke taxi’s ze hun gasten kunnen meesturen”, verzekert Mast.

Geen rekening mee gehouden

Desondanks gaat het vooralsnog alleen om een vrijwillige samenwerking tussen een deel van de taxibranche en de horecasector in Assen. Het initiatief van de groep taxibedrijven heeft geen officieel karakter. Het wordt niet ondersteund door de gemeente Assen en ook niet door de gehele taxibranche. Sterker nog: RTV Drenthe laat chauffeurs aan het woord die niet uitgenodigd zijn om mee te praten en die zich buitengesloten voelen. Zij vrezen dat ze minder werk zullen hebben tijdens de TT, omdat sommige mensen wellicht de indruk krijgen dat het om een officieel keurmerk gaat. De gemeente zou de branche al vaker hebben aangespoord om zich te verenigen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.

De gemeente was er ook als de kippen bij om tegenover nieuwsinassen.nl aan te geven dat het absoluut geen vignet is met enige status. Er wordt dan geen rekening mee gehouden door verkeersregelaars en het zal de taxichauffeurs die het vignet voeren geen voorkeursbehandeling opleveren. Alle taxibedrijven zullen tijdens de TT gelijk worden behandeld, zo benadrukt de gemeente. Er is gen formeel toezicht en er wordt niet op gehandhaafd; dat ligt bij de taxibedrijven en horeca-ondernemers die het vignet hanteren en erkennen.

Voorrang

Hun vignet mag dan in deze fase niet meer dan een persoonlijk initiatief zijn, aan het standpunt van Wietze Mast en zijn vakgenoten doet dat niets af. “We doen het hele jaar door ons best om onze boterham belegd te krijgen. Zeven dagen per jaar kunnen we bij wijze van spreken eens rookvlees op brood nemen in plaats van hagelslag. Dat willen we ons niet door taxichauffeurs van buiten Assen laten afnemen. In onze ogen moeten taxichauffeurs uit Assen voorrang krijgen tijdens een evenement als de TT.”

Mast stelt overigens dat het vignet na de TT wel een officieel karakter zal krijgen door alles samen met de gemeente notarieel vast te laten leggen. “Er was te weinig tijd om dat nog vóór de TT van dit jaar te regelen, maar binnenkort gaat dat alsnog gebeuren.”

Onderstaand het vignet en de poster zoals de groep taxichauffeurs die heeft bedacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

5 reacties op “Eigen vignet taxibedrijven Assen niet erkend door gemeente”

Petrus PK Kerstens|23.06.17|09:16

Het is bij elk lokaal evenement hetzelfde, altijd die paar lokale taxichauffeurs die hun eigen markt willen beschermen. Ze zouden blij moeten zijn met hulp van buitenaf, zelf kunnen ze namelijk die gigantische hoeveelheid ritten niet aan. De lokalen hebben liever dat de klanten uren wachten ( mogelijk in de regen ) tot ze eindelijk aan de beurt zijn. Om nog maar niet te spreken van vechtpartijen om één taxi.

richard Jaasma|23.06.17|09:54

hallo allemaal
Wij in Sneek hebben het zelfde” probleem” met de sneek-week,ook dan komen taxichauffeurs van verre overal vandaan!!, we zullen ermee moet leven!!(vervoergebied heel nederland
het zegt genoeg dat als je sneek-week wilt rijden in sneek, je eigen gebied in de steek laat, en dan ook nog eens je klanten!
Ik zeg altijd maar zo heren taxichauffeurs respecteer uw eigen gebied ,dit voorkomt dan menig woordenwisseling!!
Taxi Richard Sneek

Ton van Dalfsen|23.06.17|12:45

@ Richard, En de taxichauffeurs van verre komen dan uit hun stad met een TTO waar jij dan niet mag opereren. Hoe krom is de wereld

Nancy Beets|23.06.17|14:54

ik snep het probleem niet print het logo uit en plak het op je raam probleem opgelost

Jaafar Zagdoud|10.02.18|00:03

ik vind dat wat Wietze Mast doet een goeie zet is. Iedereen moet lekker in zijn eigen stad werken waar hij of zij altijd werken en niet tijdens een evenement opeens naar dat ene stad gaan om extra te verdienen want hun zouden dat ook niet fijn vinden als het omgekeerd bij hun gebeurt. Dus @Wietze Mast, goed gedaan jongen!