Politie-auto

Amsterdamse taxichauffeurs aangehouden voor drugsgebruik

De onbekende man kon daardoor overgedragen worden aan de politie. Foto ter illustratie.Foto: politie.nl

Zes taxichauffeurs zijn vrijdagnacht door de politie in Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. De politie voerde een grote drugscontrole uit, samen met het Team Taxizaken van de gemeente Amsterdam.

In totaal zijn er vijftig chauffeurs gecontroleerd. Eén van hen weigerde een bloedproef. Vervolgens heeft de politie zijn rijbewijs en chauffeurskaart ingenomen.

Andere overtredingen

De politie hield dezelfde nacht met auto’s die niet herkenbaar waren als politievoertuigen ook toezicht op taxi’s rondom de controleplaats. Daarbij is 28 keer proces-verbaal opgemaakt voor zaken als rijgedrag, technische gebreken en frauduleuze handelingen. Ook zijn twee lijnbusontheffingen ingenomen en is één rijbewijs ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.