320 KM PER UUR

Vliegende elektrische taxi’s komen eraan

De elektrische vliegende taxi VX4. Foto: Vertical Aerospace

Het lijken taferelen uit Back to the Future, maar als het aan luchtvaartmaatschappij American Airlines ligt, pakken reizigers voor korte afstanden straks een vliegende taxi. De luchtvaartmaatschappij heeft 250 vliegende elektrische taxi’s besteld bij het Britse bedrijf Vertical Aerospace

Vliegende elektrische taxi’s zijn beter voor het milieu, stiller en sneller dan bijvoorbeeld helikopters. In het bestelde type, de VX4, is plaats voor maximaal vier passagiers. De vliegafstand bedraagt 150 kilometer, maar kan in de toekomst groter worden. De maximumsnelheid is 200 mijl (320 kilometer) per uur.

Volgens de fabrikant is de batterij van uitstekende kwaliteit, maar is niets bekend over het gewicht en de capaciteit. Ook is de laadsnelheid nog niet vrijgegeven. Een tochtje in de vliegende elektrische taxi is naar verwachting van Vertical Aerospace straks niet duurder dan een te vergelijken taxirit.
Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.