Nissan Leaf

Reservering elektrische Nissan Leaf start in oktober

AUTOVANDAAG – De elektrische Nissan Leaf kan vanaf oktober 2010 gereserveerd worden in Nederland. Nissan opende deze week al de orderboeken voor Groot-Brittannië, Portugal en Ierland.

Vanwege de enorme vraag in de genoemde markten is de introductie in Nederland uitgesteld tot juni 2011. Het reserveringsproces start in ons land in oktober 2010. De prijs van de LEAF komt in Nederland op 32.389 euro, iets hoger dan in Portugal en Ierland moet worden betaald.

Het GreenCab-project van Prestige Taxicentrale uit Nieuwegein is de eerste taxicentrale in Nederland die op grote schaal met elektrische taxi’s gaat rijden. Die worden geleverd door Mitsubishi Motors, Renault en Peugeot.

De Portugese, Ierse en Britse kopers in Europa zijn als eerste aan de beurt voor deze volledig elektrisch aangedreven Japanner. Ze krijgen de auto na de lancering begin volgend jaar.

Groot-Britannie is de belangrijkste afzetmarkt voor de elektrische Leaf in Europa. De levering van de auto start in Portugal in januari, in Ierland in februari en in Engeland in maart. De ‘early adopters’ krijgen de mogelijkheid om in december een uitgebreide proefrit te maken, waarna ze hun order kunnen bevestigen.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.