oplaadpunt, elektrische auto

Amsterdam start aanbesteding elektrische oplaadpunten

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam gaat een aanbestedingsprocedure voor extra oplaadpunten voor elektrische voertuigen starten. Het College van B&W van Amsterdam heeft hiermee ingestemd. Afhankelijk van de behoefte worden vanaf volgend jaar tweeduizend oplaadpunten aangelegd in de stad.

Om de introductie van elektrische auto’s verder te bespoedigen gaat Amsterdam samenwerkingsovereenkomsten aan met autofabrikanten. Amsterdam investeert in oplaadpunten zodat de vraag naar elektrische auto’s groeit, met als tegenprestatie dat de fabrikanten hun elektrische voertuigen als eerste op de Amsterdamse markt introduceren.

Sinds november 2009 worden in Amsterdam oplaadpunten in de openbare ruimte geplaatst. Nieuwe gebruikers van elektrisch vervoer kunnen een oplaadpunt bij hen in de buurt aanvragen. Eind dit jaar zal naar verwachting het honderdste punt worden geplaatst.

Ook in Utrecht wordt geïnvesteerd in oplaadpunten voor elektrische auto’s en taxi’s met het Prestige GreenCab-project.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.