Taxi-Expo, Taxi Innovatie Prijs

Taxi Innovatie Prijs 2010: Wie wordt de winnaar?

HOUTEN – De taxi-innovatieprijs wordt uitgereikt tijdens de Taxi-Expo in Houten op vrijdag 19 en zaterdag 20 november. De winnaar moet het meest ‘onderscheidend en vernieuwend’ zijn binnen de taximarkt. Een blik op de genomineerden.

Sociaal Fonds Taxi

Met de introductiecursus Leerlingenvervoer biedt Sociaal Fonds Taxi (SFT) nieuwe chauffeurs in het leerlingenvervoer de mogelijkheid om kennis te maken met dit type vervoer. Zij kunnen via de PC de gratis internetcursus volgen. Zo gaan zij beter voorbereid op pad.

De cursus bestaat volledig uit filmpjes over praktijksituaties. Er wordt aandacht besteed aan de omgang met bijzondere leerlingen, de verschillende taken van de taxichauffeur en de oplossingen voor veel voorkomende situaties binnen het leerlingenvervoer.

Ikreisgroen.nl

Ireisgroen.nl is een gezamenlijk initiatief van Stichting Groen Centraal, waarin negen conferentiecentra op de Utrechtse Heuvelrug samenwerken, en Bestax. Een taxibus rijdt op groen gas vanaf station Driebergen/Zeist naar zes deelnemende centra en vice versa. Hierdoor is het vervoer CO2-neutraal.

Het boekinsportaal Ikreisgroen.nl is om deze dienstverlening heen gebouwd. De klant maakt een keuze uit de beschikbare opties, het systeem berekent de prijs.Staat een reiziger onaangemeld op het station, wordt een extra rit aangemaakt. De agendasoftware Korton Wintax verstrekt managementinformatie, zoals het aantal passagiers, verhouding besteld/instapvervoer en gerealiseerde omzet.

Cosmo Techniek

Voor het vervoer van patiënten, die in het bed moeten worden vervoerd, heeft Cosmo Techniek een speciale Fiat Ducato Flexiloader ligtaxi ontwikkeld. Deze is zo ingericht dat de binnenliggende vloer tot op de grond kan zakken. Op deze wijze kan het bed met de patiënt erin makkelijk naar binnen en weer naar buiten worden gereden.

Ook zijn er twee zitplaatsen voor begeleiders beschikbaar. Het vervoer van de liggende passagier is zo een veel geringere belasting voor de patiënt  én voor de begeleiders.

Wilt u ook aanwezig zijn bij de uitreiking, seminars of binnen- en buitenactiviteiten op vrijdag 19 en zaterdag 20 november? Registreer dan nu gratis via deze link!

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.