Magazine, Personenvervoer, TaxiPro

Deze maand in het nieuwe Magazine Personenvervoer

In het nieuwe Magazine Personenvervoer (PV6) dat woensdag en donderdag bij de abonnees op de mat valt, onder meer deze taxithema’s:

Commotie in Noord-Holland door het verdwijnen van OV Taxi

Niet alleen Den Helder, maar ook een aantal Westfriese gemeenten zoeken eigen oplossingen; anderen besteedden zelf al aan. PV sprak met Florien Molendijk (Noord-Holland), en wethouders Wiltrude Turnhout (Den Helder) en Elly Deutekom (Opmeer). Straks minder OV, maar méér taxiwerk?

Taxiregulering

Technologie, duurzaamheid en toegankelijkheid stonden centraal op de conferentie van internationale taxi-vergunningverleners in Chicago. Er waren niet alleen nieuwe aangepaste voertuigen, nieuwe betalings- en entertainmentsysystemen in de taxi en veiligheidsssystemen te vinden, maar er werd ook fors gediscussieerd over taxire- en deregulering. Regulering won.

Overig nieuws

Nieuwe vervoersconcepten in Rotterdam een groeiend aantal Vlaamse taxibedrijven en inzet van taxi’s in het Vlaamse belbusvervoer. Daarnaast aandacht voor minder geregelde markten, zoals Taxi Senegal: een wonderlijk samenspel van vervoer.

Ook abonnee worden? Kijk op www.pvmagazine.nl

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.