Nissan, Leaf, elektrische, auto

Elektrische Nissan Leaf is Auto van het Jaar 2011

AMSTERDAM – De Nissan Leaf is verkozen tot Auto van het Jaar 2011. Het binnenhalen van de titel is voor een groot deel op conto van de Leaf´s innovatieve insteek te schrijven. Nissan heeft berekend dat hij in Nederland per honderd kilometer hooguit 2,20 euro aan stroom verbruikt.

De Nissan Leaf lost de Volkswagen Polo af als ‘Auto van het Jaar’ en is de eerste volledig elektrische auto die deze prestigieuze verkiezing weet te winnen.  Prestige GreenCab gaat als eerste in Nederland in deze auto’s taxi rijden.

Juist het vooruitstrevende karakter van de Leaf viel bijzonder in de smaak bij het 58-kopige jurypaneel. In totaal wist de winnaar 257 punten te vergaren, slechts negen meer dan nummer twee, de Alfa Romeo Giulietta (248 punten).

De Opel Meriva mag de figuurlijke bronzen plak mee naar huis nemen. Opel’s geprezen MPV ontving 244 punten van de internationale jury. Op de vierde plaats eindigde de Ford C-Max met 224 punten en de C3/DS3 van Citroën moest het doen met 175 punten. Volvo eindigde met hun S60/V60 in de achterhoede. Niet meer dan 145 punten kreeg het toebedeeld.

De Dacia Duster mag zich hekkensluiter van editie 2011 noemen. De Roemeen kreeg slechts de helft van het aantal punten dat de kampioen ontving, te weten 132 stuks.

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.